postheadericon Всеукраїнський тиждень дитячого читання має багаторічні традиції

Всеукраїнський тиждень дитячого читання має багаторічні традиції1а Всеукраїнський тиждень дитячого читання має багаторічні традиції2а Всеукраїнський тиждень дитячого читання має багаторічні традиції3а

«В царстві мудрості, історії та тиші…»

Щороку хвилююча мить чарівної весни приносить до бібліотек України традиційне і довгоочікуване свято — Всеукраїнський тиждень дитячого читання — час, сповнений дивовижного книжкового розмаїття, свято тих, хто створює книгу і тих, хто любить читати, дні веселих пригод і літературних відкриттів. Це свято залишається найпопулярнішим понад сім десятиліть і проводиться під час шкільних весняних канікул. Започатковане свято у 1943 році письменником Львом Кассилем під назвою «Книжкові іменини» і до цього часу залишається святом дитини і книги. Тільки книжки святкують іменини не один раз на рік, а цілий тиждень. От і з’являється чудова нагода для популяризації серед дітей книги, читання, виявлення читацьких уподобань, популяризації найкращої української та світової літератури, для того, щоб привернути громадськість, державні установи, спонсорів, меценатів до проблем дитячого читання.

На урочистому відкритті «Всеукраїнського Тижня дитячого читання» в міській дитячій бібліотеці була представлена книжкова виставка «Добрий день, книжковий тиждень», де представлені книги на всі смаки та цитати з творів у вигляді квітів, а книжкова шпаківня «Стань чарівником – подаруй книгу у бібліотеку стала поповнюватися книгами в дар від читачів.

Театралізоване свято книги «В царстві мудрості, історії та тиші…» підготували учні гімназії № 2 та студенти 1 курсу бібліотечного факультету училища культури РДГУ. Увесь тиждень був насичений цікавими заходами:

  • для молодших читачів члени гуртка «Книга і лялька» підготували лялькову виставу «Колобок на новий лад» також діти переглянули мультфільм «Похід у бібліотеку», який вчить дітей бережливого ставлення до книги.
  • для читачів 2-4 класів проведено годину спілкування «Прочитав сам, раджу прочитати»
  • для учнів 5-6 класів – екологічна мандрівка «Поле, ліс, зелений сад – все цікаве для малят»
  • для творчих дітей у бібліотеці проводиться майстер-клас «Рукотворне диво квілінгу»
  • оформлена виставка-інсталяція Книжковий BIG BEN «I like English!» (до року англійської мови в Україні).

Під час тижня книги у міській дитячій бібліотеці вже 11 раз був проведений Всеукраїнський конкурс дитячого читання «Книгоманія», де зустрілися найактивніші читачі 6-7 класів міста та їх улюблені герої. Перший етап проходив у шкільних бібліотеках. Для проведення ІІ-го етапу конкурсу «Книгоманія – 2016» в міській бібліотеці для дітей між собою змагалися переможці І-го етапу. Свято пройшло в теплій, дружній атмосфері. Діти представляли себе, свої уподобання, свій читацький щоденник та свою улюблену книгу.

Переможцями стали серед 6 класів учениця гімназії №2 Коваль Аліна з книгою Л. Вороніної «Таємне Товариство Брехунів» та серед 7 класів учениця СЗОШ №5 Канарейкіна Катя з книгою М. Рудик «Чаша місячного світла», які тепер продовжать боротьбу в обласному ІІІ-му етапі конкурсу в м. Рівне.

Всі учасники конкурсу отримали дипломи переможців та заохочувальні призи, які надав відділ культури і туризму Дубенської міської ради.

Бібліотекар дитячої бібліотеки Страхарська Наталія

Leave a Reply


два − 1 =