postheadericon Книги християнсько-моральної тематики

Кожен повноцінний народ має власну історію, культуру, цінності. До таких цінностей ми, як правило, зараховуємо фольклор, легенди,  книги з християнської етики.

Роль  цих книг у житті людини неоціненна. Вони дають нам знання, допомагають розвиватися духовно. Це те, що підживлює  зсередини. З книг діти знайомляться з такими християнсько-моральними цінностями: істина, благочестя, добро, любов, краса, гідність, обов’язкок, совість, честь.

Нещодавно  фонд нашої бібліотеки  поповнився  читанками з основ християнської етики. Такий гарний подарунок для наших користувачів ми отримали  від партії «Пропозиція». Ці книги допоможуть пізнавати красу рідної землі і її Творця, любити і шанувати  своїх батьків, бути добрими, щирими, справедливими. Книги  схвалено для використання в навчальних закладах, як посібник  для читання до курсу «Християнська етика в українській культурі».

біблійні історії    Біблійні історії. Читай, розфарбовуй, навчайся. – Українське Біблійне Товариство, 2007. – 32 с.

Книжечка-розмальовка для найменших читачів. Тлумачить такі поняття як: ангели, теслі, пастухи, ладан, пророк, молитва.

подорож до країни    Бокова О. Подорож до країни секретів / Ольга Бокова ; худ. О. Калашнікова. – К.: «Джерело життя», 2017. – 128 с., іл.

Вирушити в подорож завжди цікаво. А відвідати країну секретів – це ще привабливіше! До того ж потрапити туди можна не на літаку, потязі чи кораблі, а на скейтах-трансформерах. І це не звичайні скейти, а… втім, не варто завчасно розкривати секрети. Їх у книзі дуже багато, і вам, дорогі читачі, належить розкрити їх разом із героями цієї захопливої подорожі. Терпіння, сміливість, вірність і палке бажання допомогти новим друзям творять справжні чудеса! Ви теж зможете розкрити найбільший секрет і виконати Велике доручення. Сподіваємося, що ця невелика книга спонукає вас досліджувати Книгу книг і відкриє двері в Небесну країну. Для дітей від 6 років.

подорож   Власюк М. Подорож з ангелом / Марія Власюк. – К.: «Джерело життя», 2019. – 160 с., іл.

Подорож з ангелом. Бoгдан мріяв про те, як весело він проведе канікули, гуляючи на вулиці та граючись із друзями. Та всі його плани вмить зруйнувалися: батьки повідомили, що до них на гостини приїдуть знайомі зі своєю донькою. Богдан засмутився: не дуже йому хотілося марнувати час із дівчинкою. Проте хлопчик напрочуд швидко потоваришував із Зоєю. Разом діти пережили цікаві пригоди, познайомилися з ангелом, який узяв іх із собою в космічну подорож і показав історію створення Землі та спасіння людства.

як знайти друзів   Власюк М. Як знайти друзів. Притчі для дітей / Марія Власюк; худ. Н. Примачук. – К.: «Джерело життя», 2017. – 32 с., іл.

У книзі зібрані 15 яскраво ілюстрованих дитячих історій з повчальними висновками. Автор на прикладі цікавих художніх образів, взятих з природи, розповідає, як перемагати зло добром і милосердям, приносити людям радість і тепло, не бути егоїстом, не розчаровуватися через невдачі, поважати інших, за будь-яких обставин довіряти Богові та бути собою. Книга призначена для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку.

твоя книга   Твоя Книга Життя. Узгоджена версія Чотирьох Євангелій. – Book of Hope International, 2005. – 35 с., іл.

За допомогою загадок і ребусів в цій книзі ти дізнаєшся про історію Божої любові до тебе.
Піклування про навколишнє середовище;
Важливість дотримання правил;
Поважне ставлення та турбота про інших людей;
Повага до самого себе;
Мирне вирішення проблем;
Сміливість.
Багато слів у Книзі Життя взято з іншої книги, яка зветься Біблією. Слова з Біблії дуже легко розпізнати в інших, тому що перед ними стоїть заголовок і цифри, наприклад: Буття 1:1.

перемагай з.перемагай зло

Шевчук М. Перемагай зло добром: Читанка з основ християнської етики для учнів початкових класів. Частина перша + зошит / Марійка Шевчук; худ. Л. Христевич. – Біблійна Ліга України, 2013. – 105 с., іл.

Поурочна читанка це своєрідне джерело духовності для дитини початкової школи. Вона розроблена на допомогу духовному становленню її особистості. Йдучи життєвою стежиною, маленька людина пізнає красу і мудрість Божого творіння, плекає в собі повагу до рідної землі, почуття справедливості, працьовитість, милосердя та осмислює сенс праведного життя. Тут твори М. Підгірянки, С. Рачинця, К. Перелісної та інших.

найкраще з.найкраще тв

Шевчук М. Найкраще творіння: Читанка з основ християнської етики для учнів початкових класів. Частина друга + зошит / Марійка Шевчук; худ. В. Чорний. – Біблійна Ліга України, 2013. – 104 с., іл.

Читанка – це джерело духовності для молодших школярів. Із неї вони дізнаються, що людина, її життя — найвища цінність. Вона — найкраще творіння Бога. Читанка з основ християнської етики для учнів початкових класів. Частина друга.

хто  з.хто придумав

Шевчук М. Перемагай зло добром: Читанка з основ християнської етики для учнів початкових класів. Частина третя + зошит / Марійка Шевчук; худ. В. Черний. – Біблійна Ліга України, 2013. – 142 с., іл.

Світ, який оточує тебе – багатий, цікавий і неповторний. Коли милуєшся чудовою красою троянд, напевне, й не думаєш про те, що їх є більше шести тисяч видів.
Коли прислухаєшся до щебету соловейка, то почуєш, що він постійно змінює голос, бо знає понад дві тисячі мелодій.
А коли мандруєш до моря, то дізнаєшся, що в ньому різноманітними кольорами виграють квіти, морські зірки, кольорові рифи, дорогоцінні перлини. І тоді хочеться спитати: «Хто так дивно й мудро створив оцей світ?» Ти, напевно, вже знаєш, що Творець один – це Єдиний, Всемогутній, Всевидящий, Всюди присутній Бог. Він створив землю і поселив на ній людину – найкраще своє творіння. Господь бажав, щоб вона була щасливою і не знала зла. Але з часом світ став жорстоким. Зло заполонило серця людей. З’явилася гордість, неправда, злість, заздрість, непослух, ледарювання… І ти, інколи відчуваєш, як це зло намагається проникати у твоє життя, щоб зруйнувати «храм» твоєї душі. А нам хочеться, щоб ти був щасливим і міг перемагати зло добром. Тому запрошуємо тебе помандрувати сторінками книги цієї книги.

країна організмія   Юнак Н. Країна Організмія. Книга 1 / Наталія Юнак; пер. з рос. – К.: «Джерело життя», 2018. – 24 с., іл.

Чи хотіли б ви вирушити в захопливу подорож до країни Організмії? Що це за країна? Де розташована та хто нею керує? Про все це ви дізнаєтеся, гортаючи сторінки серії дитячих книжок про здоров’я: «Організмія», «Тридцять Два Богатирі», «Шуня та його друзі», «Королева Серцея» і «Король Мозокус». Вони переконають малечу, що людський організм – це невичерпне джерело пізнання мудрості нашого Творця.

Виявляється, кожен із нас є президентом своєї особистої країни – Організмії. Головний орган влади – мозок, решта органів підпорядковуються його командам і злагоджено виконують кожен свою роботу. Вирушайте в подорож разом з героями Катрусею та Михайликом – і ви познайомитеся з незвичайними мешканцями цієї країни, які багато чого знають про вас і ваше здоров’я.

шуня   Юнак Н. Шуня та його друзі. Книга 3 / Наталія Юнак; пер. з рос. – К.: «Джерело життя», 2018. – 24 с., іл.

Ласкаво просимо в захопливу подорож до країни Організмії! Що це за країна та хто нею керує? Про все це ви дізнаєтеся, гортаючи сторінки серії дитячих книг про здоров’я: «Організмія», «Тридцять Два Богатирі», «Шуня та його друзі», «Королева Серцея» і «Король Мозокус».

Головний герой цієї книги Шуня – це Шлунок. Саме його очима відтворені тонкощі влаштування людського організму, який є невичерпним джерелом пізнання мудрості нашого Творця.

 

 

Leave a Reply


1 + = п'ять