postheadericon Письменники рідного краю (1-4 класи)

 

 

 

Багата наша Рівненська земля на талановитих людей. Серед них – письменники, поети, які прославили наш край та оспівали його в своїх чудових творах. Представляємо книжкові новинки для дітей.

оберемок

Оберемок віршів і казок від рівненських письменників / Ред.-упоряд. Н.Диб’як. – Рівне : Видавець О.Зень, 2018. – 16 с.

Любий читачу, в твоїх руках книжка особлива, написана людьми, які знають багато цікавих пригод, уміють розмовляти з тваринами і птахами, люблять спостерігати за деревами і квітами. Про це вони хочуть тобі розповісти в своїх віршах, казках і оповіданнях. Тож починай читати, і нехай твори збірника приносять тобі радість, допомагають пізнати довкілля, виховують любов до рідного краю! До збірника увійшли твори Зої Дідич, Неоніли  Диб’як, Тати Рівної, Лідії Рибенко, Лідії Гольонко, Любові Ярмолюк, Олени Медведєвої. А художниця Ольга  Карнава прикрасила видання своїми чудовими малюнками.

бацмай   Бацмай Т. Абетка : вірші для дітей / Т. Бацмай. – Рівне : Дятлик М., 2017. – 32 с.

Бацмай Т.І. Їжачок — Хитрячок. Літературно – художнє видання / Т.І.       Бацмай. – Рівне : Дятлик М., 2018.  – 12 с.
Бацмай Т.І. Моя Україна. Літературно-художнє видання / Т.І.Бацмай. – Рівне : Дятлик М., 2018. – 12 с.
Бацмай Т. Працьовитий павучок : вірші для дітей / Т.Бацмай. – Рівне : М.С.Дятлик, 2017. – 12 с.

5   Голуб Іванна. П’ять сонячних казок / Іванна Голуб. – Рівне : Письменницька робітня «Оповідач», 2018. – 24 с.

Казки, мами п’ятьох діток, припадуть до душі наймолодшим читачам нашого краю. Пригоди звірят, природа – все це далеко від міського буття, де панує суцільний рух і вирує життя. Казочки навчають дружбі, гарної поведінки, вихованості, чемності.

мамусині   Голуб І. Матусині віршики / Іванна Голуб. – Рівне : Письменницька робітня «Оповідач», 2018. – 24 с.

Добро, краса, любов, щастя – ось основні цінності, яким вчить авторка.

груші   Демчук Р.С. Груші для Хрюші. Віршенят цікавих зграйка для маленького читайка / Роман Демчук. – Рівне: М. С. Дятлик, 2014. – 24 с.

В цій книзі «із птахами киця дружить й подаруночки на свято роблять мамі поросята»… Прочитай цю книжку, брате, в ній цікавинок багато.

техніка   Демчук Р.С. Техніка для Петрика. Пізнавальні віршенята зацікавленим малятам / Роман Демчук. – Рівне: М. С. Дятлик, 2015. – 24 с.

Книги для тих, хто дружить з технікою. Про човни, автомобілі, кораблі космічно-білі, мотосани, домовитий паравозик, дирижаблик, трамвайчик, дельтаплан та про інші механізми.

dcs ,hjdrj   Зімба О.І. Веселі пригоди Бровка та Мурчика / Олександр Зімба. – Львів : Вісім лапок, 2016. – 16 с.

Жити без пригод зовсім не цікаво, тому пропонуємо разом із Мурчиком та Бровком поринути у світ різноманітних пригод.

Розумна-Абетка_Обкладинка-300x422   Зімба О.І. Розумна абетка від Бровка та Мурчика / Олександр Зімба. – Львів : Вісім лапок, 2020. – 68 с.

Абетка-розмальовка для дітей дитячих садків. За допомогою сканування QR-коду слухайте пісні, аудіо книжки, переглядайте відеоролики.

комікси   Зімба О.І. Комікси. Пригоди Мурчика та Бровка / Олександр Зімба. Випуск № 1 – Львів : Вісім лапок, 2018. – 32 с.

комікси №2   Зімба О.І. Комікси. Пригоди Мурчика та Бровка / Олександр Зімба. Випуск № 2 – Львів : Вісім лапок, 2018. – 32 с.

Герої коміксу – найближчі улюбленці як дітей, так і дорослих, – пес Бровко і котик Мурчик. Долаючи різні перешкоди, друзі доводять, що тільки справжня дружба перемагає всі негаразди! Пригоди Бровка і Мурчика – нескінченні, адже навколо стільки цікавого!

запорозький   Корнієнко В. О. Запорозький скарб / Василь Корнієнко. – Рівне : Волин. обереги, 2020. – 36 с.

Український художник написав казку чарівну казку про невідоме звірятко. Юний мисливець заблукав у лісі та заночував у дуплі старої верби. Серед ночі прокинувся від гучного вибуху. З дверей невидимої раніше скелі вийшов з собакою у білій з вишитими рукавами сорочці, у чоботах і червоних запорозьких штанях старезний дід. Який йшов в сторону верби до хлопця…

лісові   Лимич (Войнарович) А. Лісові вигадки. Розмальовки / Анна Лимич. – Рівне : Волин. Обереги, 2020. – 20 с.

Книжка-розмальовка, яких ваблять надзвичайні пригоди. Розповідається про цікаве і насичене життя хижаків, які зібралися в Дивовижному Лісі і живуть там однією дружною родиною.

мура гламура   Лимич (Войнарович) А. Мура Гламура : / Анна Лимич. – Рівне : Волин. Обереги, 2016. – 32 с.

Розповідається про котячі пригоди улюбленої кицьки Гламури та її братів менших. Вірші мають виховний, уявний та пізнавальний характери. Вони заглиблюють читачів у чарівний світ природи, вчать любові та повазі, милосердю до тварин.

як зайченя   Люліч В. Як зайченя сонечко шукало : казка / Валентина Люліч. . – Рівне : Волин. обереги, 2019. – 14 с.

Про зайчика на ім’я Пиріжок, який не міг зрозуміти куди знткає сонечко і де воно ночує. Призначена для дітей з порушеннями слуху дошкільного та молодшого шкільного віку. 

кольорові равлики   Медведєва О. Кольорові равлики / Олена Медведєва. – Рівне: «Письменницька робітня «Оповідач», 2017. – 32 с.: іл.

У цій книзі ви познайомитеся з дружелюбними, допитливими, милими, іноді кумедними равликами, які стали героями однієї цікавої пригодницької історії. А вона – про розуміння важливого символу міста Рівного – його прапора.

крамниця   Медведєва О. Крамниця часу / Олена Медведєва. – Рівне : ПП «Формат», 2019. – 20 с. — іл.

До уваги читачів – казка-новела від рівненської письменниці та майстрині, котра пропонує повірити у диво, яке зветься «Тут і Тепер». Між рядками твору причаїлась цінність часу, про яку так оригінально до сьогодні ще ніхто не розповідав.

В одній крамниці жителі країни купують десятками  років минуле життя, кільканадцятьма кілограмами майбутнє, а от теперішнє ніхто й не запитує. І причини такої нерентабельності товару ніхто не може пояснити. Одного разу до магазину завітала дівчинка, яка бажала придбати лише теперішній час. Що спонукало її до такого кроку? Книжка «Крамниця часу» відкриває цю таємницю.

кіт   Пірог Є. Кіт Мармур та різдвяні пряники / Євгенія Пірог. — Житомир: Сонечко Плюс, 2016. — 36 с.

Сюжет цієї повістини цілком міг трапитись у реальному житті. Тато, що забарився на заробітках, хлопчик, який прагне самостійності, маленьке дівча, яке зважилося на відчайдушний вчинок, і світло маминої любові, що вказує шлях додому. Про це кіт Мармур так вправно, лагідно муркоче, що слухати й читати, вчитися і вірити.

Вірити в чудеса, яких доволі в торбі Святого Миколая. Однак, неймовірні дива виникають, коли ми справді прагнемо цього і творимо їх власними зусиллями — для себе або для когось.

Казкова повість «Кіт Мармур та різдвяні пряники» смакуватиме до читань у родинному колі. Твір буде цікавим для тих, хто згадує минуле, мріє про майбутнє і насолоджується цьогочассям.

веселі віршики   Правоторова В. Веселі віршики з мальованого глека / Віра Правоторова. – Київ : Гамазин, 2016. – 44 с.

Видання для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку, яке у доброзичливій та легкій для сприйняття формі через призму українського слова та барвистих ілюстрацій допомагає дитині позитивно сприймати оточуюючий світ, дає поштовх до розвитку почуття ритму, творчої уяви та фантазії. Звідки беруться назви кольорів? Як навчитися вимовляти букву «ер»? Чому у страху великі очі? Хто якими словами дякує? Відповіді на ці та багато інших питань чекають на дитину в збірці веселих віршиків. Кожна розгортка книги — це маленька історія, яка тематично і гармонійно об’єднує в одне ціле твори та ілюстрації до них. Читаючи це видання усією родиною, ви відчуєте як світліше стане у вашому домі та у ваших серцях.

віршики   Правоторова В. Віршики та оповідки з бабусиної валізки / Віра Правоторова. – Київ : Гамазин, 2017. – 48 с.

Видання для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку, створене гармонійним творчим дуетом автора та художниці, запрошує дітей у барвистий світ, наповнений добротою та радістю. Твори авторки легко запам’ятовуються. Вони пробуджують яскраву уяву дитини, дають поштовх для творчого розвитку, прищеплюють любов до рідного слова. Чому не варто боятися павучків? Як народжуються казки? Що буває у Святвечір? Чому важливо вміти мріяти? Відповіді на ці та багато інших питань діти знайдуть у книзі, яка написана доступною і зрозумілою для їхнього сприйняття мовою. Читаючи це видання усією родиною, ви обов’язково відчуєте, як світліше стане у вашому домі!

золоті   Пшенична Л. Золоті ключики : Абетки / Любов  Пшенична. – Дубно, 2017. – 68 с.

Ви пробували коли-небудь відчиняти скриньку за допомогою маленького ключика? Звичайно! Ще й не один раз…
У ваших руках – теж ключики, тільки незвичайні. Бо відчиняти доведеться скарбничку рідної мови. У дивовижній схованці – тексти абеток. Є такі, в яких кожне слово починається з певної літери (до речі, жодною мовою світу такого просто не придумаєш!). А ви змогли б розповісти своїм друзям подібне оповіданнячко? Чи написати веселі скоромовки? Або зацікавити вивченням літер? Чи придумати вірш про своє ім’я? Порозмірковувати про вічне? Деякі діти можуть…

чемерян   Пшенична Л. Чемер’ян : казка : для дошкільного та молодшого шкільного віку / Любов Пшенична. – Дубно, 2017. – 28 с.
Хто із вас, діти, чув про кота Чемер’яна? Спочатку – лінивого і сонного, але згодом…Відважного і наполегливого, який досягає мети, захищає слабших, обороняє рідний дім і відстоює права лісової громади.
Думається, ви залюбки придумаєте ще багато різних пригод про головного героя.

дзвоники   Рачинець С. Дзвоники Благовістя. Поезії / Сергій Рачинець. – Рівне : Дятлик М., 2017. – 64 с.

В книзі автор наголошує своїм юним читачам про те, що джерелом нашого спасіння є любов Божа, а основою його – голгофська жертва Христа, найрадіснішим відчуттям є те, що твої гріхи – прощені. А отримати це прощення можна лише тоді, коли серце відкрите для Творця неба і землі.

рачковська   Рачковська І. Казки на шафі / Ірина Рачковська. – Рівне : Письменницька робітня «Оповідач», 2019. – 14 с.

Це не просто уявні історії юної авторки, а повноцінний реальний Всесвіт у якому живе вона і усі діти. Казкова фея Еммі, Жар-птиця, яка любить пиріг із помідор, прекрасні ангели, які приносять людям щастя на Великдень – чарівні герої Іринчиних казок, які неодмінно сподобаються малечі.

де ти зайчику   Собецька Т.  Де ти зайчику, бував? / Тетяна Собецька. – Кам’янець — Подільський: Аксіома, 2017. – 48 с.

До нової книжки Тетяни Собецької  увійшли патріотичні, ліричні, веселі вірші, безкінечна казочка, вірш-безкінечник. Книга адресована для малих читайликів. Допитливі Пізнайки, мандруючи сторінками книжки, зможуть краще оволодіти рідною мовою, вчитимуться шанувати і берегти мальовничу природу – це допоможе виховати у дітей спостережливість, чуйність, доброзичливість, почуття гордості за нашу Україну.

лінива   Собецька Т. Лінива жабка / Тетяна Собецька. – Кам’янець-Подільський : Аксіома, 2018. – 16 с.

Повчальні історії, як потрібно допомагати друзям і ставати у пригоді, з любов’ю ставитись до праці й переборювати лінощі, поважати старших та не ображати молодших.

лічить   Собецька Т. Лічить діток перепілка / Тетяна Собецька. – Кам’янець-Подільський: ПП «Медобори-2006», 2015. – 48 с.

У книзі зібрані абетки, оповідання, загадки, вірші, небилиці, з якими школярики будуть мандрувати стежинами рідної мови та математики, засвоювати основи моралі та культурної поведінки як у школі, так і вдома.

меле   Собецька Т. Абетка. Меле, меле, меле млин… / Тетяна Собецька. – ТОВ «Юрка Любченка», 2016. – 32 с.

Хочете зазирнути у чарівний млин? У ньому перемелюються цікаві замальовки із життя рослин, тварин та птахів, а борошно мудрості в тому, щоб вивчити літери й навчитися читати.

під горою   Собецька Т. Під горою, під крутою / Тетяна Собецька. – Кам’янець-Подільський: ПП «Медобори-2006», 2016. – 24 с.

Математична абетка, лічилки, загадки для дітей.

звідки   Солтис-Смирнова М. Звідки взялася новорічна коробочка / Марія Солтис-Смирнова. – Рівне : Письменницька робітня «Оповідач», 2019. – 24 с.

Ця історія про те, який шлях у нашому житті проходить папір, починаючи своє життя гілочкою на дереві – і аж до новорічної коробочки.

казки   Солтис-Смирнова М. Казки. Збірка казок «як берегти нашу природу» / Марія Солтис-Смирнова. – Вараш : «Цифра», 2016. – 9 с.

Казковими героями стали звичайні батарейки, млинці, восьминіг, комп’ютерна мишка тощо. Самі казочки невеличкі за розміром, проте дуже цікаві, своєрідні та ненав’язливо повчальні. Багато з них Марія Солтис-Смирнова створила разом із школярами та їхніми малюнками. Зокрема, читаючи казки «Батарейка» та «Чому хворіє кротеня?», діти дізнаються, як і чому потрібно берегти нашу природу.

кроленята   Солтис-Смирнова М. Кроленята і чарівний глобус / Марія Солтис-Смирнова. – Рівне : Письменницька робітня «Оповідач», 2019. – 30 с.

Кроленя Локкі й подумати не могло, що його дні наповняться надзвичайними пригодами – мандрівками у дивовижні місця, новими відкриттями, цікавими знайомствами по країнах світу.

--дарунок   Тимчак М. М. Дарунок від Миколая. Вірші / Микола Тимчак. – Ред.-уклад. Г. Гнатюк. – Рівне – Броди: видавець Олег Зень, 2016. – 16 с.

Узимку, коли дитячі сни пахнуть ялинкою і помаранчами, до чемних малюків обов’язково приходить Святий Миколай. Прочитавши її ти неодмінно любитимеш калинову мову, шануватимеш сім’ю та родину і навчишся берегти свою українську державу.

Leave a Reply


вісім − = 3