postheadericon Наднова науково-пізнавальна література для найменших

 

інгридики    Бейзер Зої «Навколо світу з Інгридиками» / З. Бейзер. Атлас смаків. – Київ. : Книголав, 2018. – 64 с.

Автори видання вигадали цілу команду інгридиків – відважних дослідників їжі. Разом із ними дорослі й малі читачі вирушать у подорож континентами та країнами у пошуках дивовижних смаколиків. Південна Америка, Європа та Середземномор’я, Азія та Австралія – звідусіль можна привезти рецепти, які урізноманітнять щоденний раціон родини. Мексиканські гострі вуличні загортанці, сирно-цибулевий пиріг із Британських островів, тайська овочева веселка та ще багато екзотичних, але легких у приготуванні страв, можуть з’явитися на вашому столі, якщо будете уважно виконувати рекомендації інгридиків, а головне – готуватимете усією родиною.

атлас тварин  Вільямс Рейчел «Атлас тварин» / Р. Вільямс, Е. Гокінс – Київ. : Книголав, 2018. – 88 с. – (Дитяча полиця).

Унікальне видання про мешканців нашої планети з авторськими ілюстраціями, що містить безліч пізнавальної інформації. Ця книга присвячена неймовірній здатності тварин виживати в дикій природі. Разом із нею маленький читач відвідає кожен континент, дізнавшись безліч цікавих фактів про риб, птахів, ссавців, комах та про середовища їхнього існування. Український зоосвіт у видання представлятиме річковий бобер. Яскраві, докладні ілюстрації допоможуть запам’ятати й краще засвоїти матеріал книжки.

тіло  Венблад Матс «Ось як працює тіло людини всередині та зовні» / М. Венблан. – Харків. : Віват,2019. – 99 с.

Тіло людини — надскладна конструкція.  Щоб зрозуміти, як воно працює зсередини та зовні, треба збудувати його, поринувши  у фантастичний світ клітин та органів. Лише так можна знайти відповіді на безліч запитань…

  • Як рухається тіло людини?
  • Як працює мозок і де «зберігається» пам’ять?
  • Чому кровоносні судини сині, хоча кров червона?
  • Чому люди мають різний колір шкіри?
  • Як діють клітки-убивці?
  • Коли ми чхаємо і чому в нас закладає вуха?
  • Що таке ДНК?
  • Як ми дізналися про тіло так багато?
  • Що чекає на нас у майбутньому?

динозав  Гібберт Клер «Дитяча енциклопедія динозаврів та інших викопних тварин» К. Гібберт. – Харків. : Віват, 2010. – 126 с. – (Енциклопедія).

Дитяча енциклопедія динозаврів» — унікальний шанс вирушити в подорож доісторичною Землею і познайомитись із найзагадковішими істотами на планеті. Достовірні факти, яскраві реалістичні ілюстрації та захопливі подробиці зроблять занурення у світ стародавніх ящерів незабутнім.

легенди зам  Дем’янчук Катерина «Легенди замків України» / К. Дем’янчук. – Київ.  : Форс Україна, 2018. – 22 с.

Вирушаймо на екскурсію Замками України. На сторінках цієї книжки герої легенд загубили щось дуже важливе. Прочитай легенду, знайди головних героїв і допоможи їм відшукати все загублене. А ще відвідай ці місця з батьками, сфотографуй і приклей фотографію у книжку на згадку.

лег львова  Дем’янчук Катерина «Легенди Львова» / К. Дем’янчук. - Київ. : Форс Україна,2018.-22с.

Вирушаймо на екскурсію Львовом. На сторінках цієї книжки герої легенд загубили щось дуже важливе. Прочитай легенду, знайди головних героїв і допоможи їм відшукати все загублене. А ще відвідай ці місця з батьками, сфотографуй і приклей фотографію у книжку на згадку.

хто живе  Імер Клер «Хто живе в тобі. Історія про мікробів, для яких ти рідний дім» / К. Імер. – Київ. : Моя книжкова полиця, 2019. – 36 с.

Ти ніколи не буваєш на самоті. Ніколи-ніколи. А все тому, що просто зараз у твоєму тілі живуть трильйони мікробів. «Нічого собі!» — вигукнеш ти. Спокійно, без паніки! Більшість твоїх супутників — безневинні та приязні крихітки, які допомагають тобі перетравити їжу, засвоїти вітаміни й дати відсіч мікробам-поганцям. А тепер уяви собі, як воно — на місці мікроба. Твій організм для нього — цілий світ: від просторих рівнин твоєї шкіри до каньйона-пупця і аж до кишечника — столиці людського мікробіому. Річ у тім, що люди й мікроби уже так довго співіснують разом, що не можуть вижити одні без одних!

твій вірний  Іваненко Катерина «Твій вірний друг поліція. Нові пригоди» / К. Іваненко. – Київ. : Балтія-Друк, 2019. – 23 с.

На сторінках цієї книжки ти знову зустрінешся з вірним охоронецем-патрульним Будилом,який стоїть на захисті твого здоровя та життя.Прислухайся,будь ласка,до  його порад.

 водогін   Коул Джоанна «Чарівний шкільний автобус. На водогінній станції» / Дж. Коул. – Київ. : Веселка, 2019. – 40 с.

Цікавий і дотепний комікс про фантастичну екскурсію американських школярів, що розкриває дітям чимало таємниць з природознавства.
Це перша книжка з надзвичайно популярної серії, перекладеної багатьма мовами світу.
Читачі дізнаються багато цікавого про воду, її колообіг в природі і як працює система водопроводу, побувають в хмарі, в краплі води і… в трубі!

у вулику  Коул Джоанна «Чарівний шкільний автобус. У вулику» / Дж. Коул. – Київ. : Веселка, 2019. – 48 с.

Цікавий і дотепний комікс про фантастичну екскурсію американських школярів, що розкриває дітям чимало таємниць з природознавства.
Це – одна з книжок надзвичайно популярної серії, перекладеної багатьма мовами світу.
Читачі дізнаються хто такі комахи, які вони мають ознаки, побувають на квітці, у вулику, познайомляться з життям його дз-з-з-з-вінких мешканців.

експедиція  Каста Стефан «Експедиція з мурахою Софі. Досліджуємо природу навколо нас» / К. Софі, Бу Моссберг.  – Київ. : Час майстрів, 2019. – 224 с.

Ти ступаєш на газон і приминаєш траву, та чи знаєш, яку саме? Як називається дерево поруч із тобою? Які в нього плоди? Що це за блакитна квітка і жовтий метелик на ній? Оці червоні ягоди їстівні чи отруйні? Який гриб смачніший — лисичка чи сироїжка? Поглянь уважніше під ноги! Бачиш мурашку? Вона крихітна, тому знає про природу все до крихти. Хочеш дізнатися про те, що тебе оточує, — не гай часу, вирушай в експедицію з мурахою Софі!

80  Маковська Тереза «80 хитромудрих запитань про природу,погоду тіло та Всесвіт” / Т. Маковська. – Київ. : Книголав, 2019. – 17 с. – (Дитяча полиця).

Якщо у тебе в голові весь час виникає безліч запитань,відкрий цю книжку- і знайдеш багато відповідей! Часом доведеться зазирнути під віконечко,потягнути за щось або ж щось покрутити. Так ти не лише повеселишся,а й дізнаєшся щось нове!

підводний   Маленькі дослідники : Підводний світ. – Київ. : Книголав, 2019. – 18 с. – (Дитяча полиця).

Нова книжка із інтерактивної серії «Маленькі дослідники» пропонує зануритися в океанські глибини, відвідати арктичні води, доплисти до темних глибин з тамтешніми дивовижними мешканцями, а головне – розповідає, як вберегти цей неймовірний світ від забруднення. За допомогою книжки читачі зможуть весело й пізнавально провести час.

транспорт  Мартін Рут  Маленькі дослідники : Транспорт / Р. Мартін, Аллан Сандерс - Київ. : Книголав, 2019. – 18 с. – (Дитяча полиця).                                                                                                                                 

Автори знають чим захопити маленьких читачів.  Популярні серії книжок з віконцями розширюють тематику, пропонуючи дізнатися чимало цікавих подробиць про транспорт. Як влаштовані велосипеди і скутери, що всередині у машин, як працюють автобуси, що дозволяє літакам підніматися в небо, які автівки служать безпеці й здоров’ю людини ‒ у цьому чудово ілюстрованому виданні є відповіді на численні запитання, що здивують і дорослих.

як усе   Томаш Тума  “Як усе пов’язано”. Атлас світу / Т. Тума. – Київ. : Книголав,  2019. – 32 с. – (Дитяча полиця).

«Атлас Світу» розповість дітям геть усе, що вони захочуть знати про нашу планету, її загадки та неймовірні відкриття. Чи не всі географічні таємниці світу зібрали одночасно під однією обкладинкою! Автор цікаво та глибоко пояснює, як несподівано можуть впливати одне на одного природні явища та країни, що лежать на різних кінцях планети.

                                                                                                                           

                                                                                                 

 

 

 

Leave a Reply


два × = 2