postheadericon Світові бестселлери українською

Бель Г. Груповий портрет з дамою : роман /Генріх Бель ; пер.з нім. Є.Поповича та Ю.Лісняка.- Івано-Франківськ. : Вавилонська бібліотека,2017.-368 с.

Книга торкається теми війни та поствоєнного досвіду. Визначальним для роману є історія особистості, у цьому випадку історія жінки. Головну героїню звуть Лені Пфайфер. Уже з першого речення ви дізнаєтесь про її вік, зріст, колір очей та волосся. Та це лише зовнішні ознаки. Щоб насправді пізнати Лені, потрібно більше часу, більше слів. Малюючи її портрет, автор проводить своєрідне журналістське розслідування: він спілкується з друзями і колегами Лені, з її сусідами і ворогами. Кожен із них додає нові штрихи до образу цієї жінки.

груповий

Бойн Д. Хлопчик у смугастій піжамі : роман /Джон Бойн ; пер.з англ. В.Шовкуна.-Львів. : Видавництво Старого Лева, 2018.-192с.

Дев’ятирічний Бруно разом із сім’єю переїжджає зі свого комфортабельного будинку в Берліні до нового дому у загадковому місці Геть-Звідси, де його батька призначають комендантом концтабору. Випадково він знайомиться з єврейським хлопчиком Шмулем, маленьким в’язнем. Між ними зароджується справжня дружба, яку, однак, розділяє колючий дріт. До чого можуть призвести різні погляди на світ, дивна логіка дорослих, а також сила долі й божевілля випадку?

хлопчик у

Бронте Е. Буремний перевал / Емілі Бронте ; пер. з англ. Елли Євтушенко. – К.: Знання, 2018. – 414 с.

Єдиний роман відомої англійської письменниці Емілі Бронте (1818—1848), написаний нею у віці 29 років, що назавжди увійшов у скарбницю світової літератури, був неодноразово екранізований і включений мало не до всіх списків кращих та рекомендованих книг. Історія життя та кохання Хіткліффа і Кетрін — сильних духом, емоційних особистостей, здатних до рішучих вчинків, полонить і вражає шквалом пристрастей. Однак на розтривоженого буремними подіями читача чекають незабутні враження та щасливий кінець.

буремний

Бротіган Р. Генерал конфедерації з Біг-Сура : роман/Річард Бротіган ; пер.з англ. Б.Перевіра та М.Ларченка.- Київ. : Комубус,2018.-232 с.

Дебютний роман Річарда Бротіґана є, мабуть, його найреалістичнішим текстом. Химерна фрагментарність оповіді, пронизлива дотепність голосу, нешаблонність персонажів та ситуацій, влучність метафор і незабутність образів, які запам’ятовуються одразу і до яких потім не раз повертаєшся, але передусім здатність говорити про найважливіші речі – любов, дружбу, радість, пристрасть, смерть – із легкою, трохи сумовитою посмішкою дорослої дитини. Герої автора не ховаються і не тікають від життя, вони шукають можливості прожити його власним способом, інколи – з гіркотою, інколи – жартівливо й невимушено, понад усе відстоюючи це своє право на внутрішню свободу, яку вони сподіваються знайти серед незайманих прадавніх скель та лісів Біґ-Сура.

генерал

Грофф Л. Долі та фурії / Лорен Грофф; Пер. з англ. Ольга Захарченко. – К.: Наш Формат, 2016. – 408 с.

В центрі сюжету — життя успішного драматурга Ланселота «Лотто» і його коханої дружини Матильди, яка усе життя провела в тіні чоловіка. Дія роману розгортається у Нью-Йорку впродовж двадцяти п’яти років. Але одного дня стає зрозуміло, що самозакоханий геній Лотто — лише маріонетка в руках своєї дружини. Зовні ідеальний шлюб іде тріщинами: повага поступається місцем брехні, кохання — інтригам.
долі

Дік Ф. К. Убік : роман /Філіп К. Дік ; пер.з англ. Ірини Гаврилюк.- Київ. : Комубус,2018.-304 с.

Ґлен Ранситер, впливовий власник найбільшої в галактиці корпорації у сфері телепатичного шпигунства, помирає від вибуху, влаштованого його бізнес-конкурентами. Однак колишні підлеглі і далі отримують від свого шефа дивні бентежні послання, тоді як світ навколо них поступово втрачає свої звичні обриси, а сам час, здається, починає рухатися у зворотному напрямку. Що саме він намагається їм повідомити? І чи й справді Ранситер – мертвий, а вони зуміли уникнути загибелі під час того фатального вибуху? Можливо, все якраз навпаки? Один із найвідоміших фантастичних романів Філіпа К. Діка, «Убік» (1969) занурює читачів у моторошний химерний футуристичний світ шпигунських інтриг, часових вивертів та кріогенних просторів, де межа між живими та мертвими видається навдивовижу тонкою та невиразною. Чи зуміють його герої знайти вихід із цього облудного тривожного лабіринту? А чи їхніх час невблаганно і безповоротно спливатиме, поки не спливе до краплі?

убік

Дірборн М. Гемінгвей / пер. з англ.. Геннадій Шпак. – К. : Наш формат, 2018. – 640 с.

Ернест Гемінґвей один із найвидатніших американських прозаїків. Він познайомив читачів з іншим Парижем, особливою Америкою, Африкою, Кубою. А головне — показав світ яскравішим, стихійнішим, пристраснішим та романтичнішим місцем. На кожному етапі його життя ми бачили нового Гемінґвея — довготелесого хронікера «утраченого покоління», мужнього мандрівника, що описував подвиги на арені для кориди, репортера на фронтах Громадянської війни в Іспанії і врешті-решт — легенду повоєнних років на Кубі. Однак трагедію, що сталася з ним, до кінця так і не зрозуміли.

гемінгвей

Драйзер Т. Фінансист  : роман / Теодор Драйзер ; пер.з англ. О.Концевич; хуж.-оформ. О.Гугалова.-Київ. : ДОВЖЕНКО БУКС, 2017.-635 с.

Перший роман циклу «Трилогія бажання» видатного американського письменника Теодора Драйзера (1871— 1945), в основу якого покладено історію життя американського мільйонера Чарлза Йєркса.

Головний герой роману Френк Ковпервуд починає займатися комерцією ще в школі, а ставши дорослим, переходить до біржових спекуляцій. І хоча його судять за порушення закону, і він попадає до в’язниці, герой анітрохи не почувається винним. Вийшовши з тюрми, він використовує свій шанс заробити дуже багато грошей під час банківської кризи. Тепер він почуває себе справжнім переможцем.

фінансист

Драйзер Т. Титан /Теодор Драйзер; пер.з англ. Є.Тарнавського; хуж.-оформ. О.Гугалова.-Харків. : Орбіта,2018.-664 с.

Друга частина циклу «Трилогія бажання», в основу якого покладено історію життя американського мільйонера Чарлза Йєркса.

Френк Ковпервуд, вийшовши із філадельфійської в’язниці, разом з Ейлін переїжджає до Чикаго, де знову намагається створити власну імперію. Низка вдалих спекуляцій під час біржевої паніки робить його мільйонером. В особистому житті Френк віддаляється від Ейлін, змінює безліч коханок, поки не закохується у Береніс Флемінґ — юну красуню з гарними манерами. Людина, яка добилася успіху в житті, накопичивши мільйони, людина, яка не зупиниться ні перед чим, добиваючись вищих щаблів влади, людина, яка має магнетичну харизму, що підкорює всіх, хто зустрічається на її шляху… — саме таким постає в романі «Титан» Френк Ковпервуд.

титан

Драйзер Т. Стоїк /Теодор Драйзер ; пер.з англ. О.Юдіна; хуж.-оформ. О.Гугалова.-Харків. : Орбіта,2017.-379 с.

Третій, заключний роман легендарної «Трилогії бажання», масштабної розповіді про запаморочливу кар’єру фінансиста, в основу якої покладено історію життя американського мільйонера Чарлза Йєркса.
Френк Ковпервуд — геніальний підприємець з безпомилковим діловим чуттям, випробувавши всі можливості збагачення на Заході, вирішує вирушити до Англії, щоб зайнятися розвитком метрополітену в Лондоні. Ставши могутнім ділком, Френк зі стоїчним спокоєм приймає тимчасові поразки в бізнесі й удари долі, залишаючись на вершині фінансового олімпу… Але й на нього чекає зворотний бік успіху. Що ж лишається у людини, коли «мільйони розсіюються, як дим»?..

стоїк

Еко У. Імя рози : роман: нова авт.редакція 2012 р./ Умберто Еко ; пер.з італ. І глосарій М.Прокопович; худ.-оформ. М.Сендор.-Харків. :Фоліл,2018.-508 с.-(Зібрання творів).

Захоплююча детективна історія, органічно вплетена в реальні історичні події ХІV століття. У середньовічному монастирі за загадкових обставин один за одним гинуть ченці. З’ясувати причину їхньої смерті доручено вченому-францисканцю Вільяму і його помічнику Адсо. Розпочавши розслідування, вони занурюються у лабіринт підступних інтриг, політичних махінацій, потаємних пороків та абсурдних забобонів, якими сповнене життя монахів, і, вирішуючи багато філософських питань, ідучи шляхом логічних розмірковувань, розкривають загадкові вбивства.

імя рози

Зануссі К. Час помирати: Спогади, роздуми, анекдоти / Кшиштоф Зануссі; пер.з пол.Л.Хворост;  худ.-оформ. О.Жуков.- Харків. : Фоліо,2018.-478 с. –(Карта світу).

Це розповідь справжнього митця про його непростий шлях у мистецтві і про людей, що його оточували, серед яких було немало цікавих особистостей, таких як Папа Іван Павло ІІ, президент Чехії Вацлав Гавел та багато інших. Спеціально для цього видання Зануссі написав новий розділ, у якому розповів про своє ставлення до України, її історії та культури.

час помир

Ірвінг В. Легенда про Сонну балку та інші історії / Вашингтон Ірвінг ; пер. з англ.. Євгена тарнавського. – К. : Знання, 2017. – 191 с.

Родоначальник американської новелістики.  Закоханий з дитинства в легенди про життя перших колоністів на берегах Гудзону, письменник кладе ці сюжети в основу своїх оповідань. Але його міфічні герої часто наділені зовсім не казковими рисами. Вони підприємливі, кмітливі, об’єктивно сприймають навколишню дійсність, завдяки чому новели автора дихають гумором, легкістю, іронією, захоплюють поєднанням серйозного та смішного, вигадки й реальності. Поєднавши ілюзію та буденність, Ірвінг визначив шляхи розвитку американського романтизму та назавжди увійшов в історію світового письменства як один із перших класиків американської літератури.

легенда про

Ішігуро  К. Похований велетень :роман / Кадзуо Ішігуро; пер.з англ. Т.Савчинської.- Львів.: Видавнийтво Старого Лева,2018.-376 с.

Вишуканий роман сучасного британського письменника японського походження Кадзуо Ішіґуро «Похований велетень» занурює читача в напівміфічну атмосферу й історію раннього Середньовіччя. Чого шукати людині: правди чи омани, забутого минулого чи самотнього майбутнього, облудного примирення чи кривавої помсти-війни, різкої об’єктивності чи ворожбитської ілюзії? Ці питання поступово та повільно виклубочуються зі сторінок роману, а відповіді на них, перегорнувши останню сторінку, мусить мужньо дати сам собі кожен окремий читач. Відповіді болючі, як пориви вітру серед високих скель, і солодкі, як теплий погляд найближчої людини після завершення всіх слів…

похований

Кафка Ф. Перетворення : вибрані оповідання / Франц Кафка ; пер. з нім. Івана Кошелівця. – Знання, 2017. – 287 с. (Скарби).

Героєм повісті “Перетворення” є Ґреґор Замза. Одного дня він прокидається… перевтілений на велику комаху. Ґреґор втрачає роботу, родина замикає його в кімнаті. Зміна, яка повністю ізолювала Ґреґора від світу, призводить в кінці до його смерті, що насправді є полегшенням для родини, якій він набрид.

У символiчному планi історiя поступового виштовхування героя з кола близьких людей прочитується як процес безжалiсного вiдторгнення благополучним байдужим суспiльством «хвороï» на своє нещастя людини. І на жаль, сам Кафка вповні це відчував.

перетворення

Кафка Ф. Процес : роман : пер.з нім./Франц Кафка ; худ.-оформ. О.Гугалова.- Харків.:Фоліо,2017.-314с. (Істини).

Творчість Ф. Кафки можна вважати автобіографічною. Події особистого життя письменника, його стосунки з нареченою знайшли своє літературне втілення в романі «Процес», де заручини автора перетворюються на арешт героя, а «суд» над ним, тобто розрив заручин, обертається стратою… Світ творів Кафки дивовижний тим, що в ньому всі — невільники. Ані герої, ані читачі не мають змоги виплутатися з невідступного абсурду життя.

процес

Курков А. Ю. Остання любов президента: роман / Андрій Курков; пер. з рос. В. С. бойка; худож.-оформлювач І. С. Осипов. – Харків: Бібколектор, 2018. – 570с.

Це — майже детективна історія про людину, яка опинилася у владній верхівці, проте заплатила за це своїм серцем… Президентові України пересадили чуже серце, випадково він дізнається про те, що його можуть зупинити у будь-яку хвилину. Хто за цим стоїть і кому це вигідно? Що може врятувати президента і повернути йому здатність працювати і кохати.

остання

Несбьо Ю.  Кров на снігу ІІ . Ще більше крові: роман / Ю Несбьо; пер.з норв. В.Чайковського ; худ.-оформ. Р.Варламов.- Харків.: Фоліо,2018.-282с. –(Карта світу).

Що чекає на кілера-невдаху, який власноруч не в змозі вбити людину і йому самому доводиться переховуватися від кулі найманого вбивці? Звичайно ж смерть. Однак Бог чомусь пожалів Ульфа і дав йому шанс вижити, ба більше – на Далекій Півночі, серед саамів, він знайшов своє кохання й навіть родину. Та чи вдасться йому зберегти це?…

кров на

По Е. Вбивства на вулиці Морг та інші історії / Едгар Аллан По ; пер. з англ. Андрія Пехника. – К. : Знання, 2017. – 206 с.

Відомий насамперед як автор загадкових і “страшних” оповідань, вважається також засновником детективного жанру, а окремі його новели містять ознаки наукової фантастики, історій жахів та “фен-тезі”. Психологічний аналіз і вміння передавати глибинну правду через фантасмагорію вдало поєднуються в його творчому стилі, що характеризується стислістю і яскравістю образів та стрункістю композиції. До пропонованої увазі читачів збірки увійшли найвідоміші новели письменника.

вбивства

Рубрук Вільгельм  де Подорож у східні краї / Переклад з латинської А. Содомора. – Львів : Апріорі, 2018. – 240 с. : іл.

У книзі представлено опис подорожі фламандського монаха-францисканця Вільгельма де Рубрука до столиці Монгольської імперії Каракорума, яку мандрівник здійснив у 1253-1255 рр., виконуючи доручення французького короля Людовіка ІХ Святого. Книга містить важливі географічні та етнографічні відомості про Крим, степове Причорномор’я, Кавказ, Малу та Центральну Азію.

подорож

Саган Ф. Охоронець серця /Франсуаза Саган; пер.з франц. В. Шовкуна.- Львів. : Видавництво Старого Лева, 2017.-416 с.

Книга об’єднує три романи Франсуази Саган: «Охоронець серця», «Сигнал до капітуляції», «Невиразна усмішка» — твори із витриманою інтригою, сповнені психологізму та пристрасті. Франсуаза Саган вивела жанр жіночого роману на новий рівень, адже для неї не існує стандартних схем у відтворенні чуттєвого світу взаємин чоловіків та жінок, натомість її цікавлять любовні трикутники та чотирикутники, парадоксальність і багатогранність кохання.

охоронець

Сакс О. Чоловік, який сплутав дружину з капелюхом та інші історії з лікарської практики / пер. з англ.. Олена Опанасенко. – К.: Наш формат, 2017. – 288 с.

«Розмовляти» про хвороби – це наче переповідати історії «Тисячі й однієї ночі», в іншому йдеться про те, що лікар має справу з людською істотою, що виборює власну ідентичність в загрозливих обставинах. Задумуєшся, чому автор не зміг обрати один, найбільш влучний вислів? Все мабуть тому, що Олівер – не просто лікар, котрому доводилося мати справу з неврологічними хворими. Це філософ, котрий намагається збагнути аспекти людського існування, зокрема, у стані хвороби. Тому кожна історія містить свій клінічний і філософський урок, що робить дану книжку чимось значно більшим чим збірка клінічних випадків. кожна описана історія – це випробування. Випробуванням не лише хворобою, а й суспільством, яке не готове прийняти тих, хто мислить інакше.

чоловік

Сатрапі М. Персеполіс / Маржан Сатрапі; пер. з фран. О. Макарової. – Видавництво, 2018. – 354 с.

Соціальний комікс одразу ж увійшов до золотого фонду мальованих історій; у світі продано понад 1,5 млн. примірників.

В «Персеполісі» Маржан розповідає про своє дитинство та молодість перед, під час та після Ісламської революції в Ірані. Шахська монархія, радикальна ісламізація і початок війни з Іраком – буремні роки для дорослішання. Прагнучи дати гідну освіту та краще життя своїй дочці, батьки змушені відправити її в 14 років за кордон, до австрійського ліцею. Але реальність виявляється несподіваною…

А 2010 року Newsweek поставив роман на 5-те місце у своєму списку десяти найкращих художніх книг десятиліття.

Persepolis

Троккі А. Молодий Адам/ Александр Троккі; пер.з англ. Павла Шведа.- Київ. : Комубус,2018.-232 с.

Мов «Сторонній» Камю, Джо – самітник, який ніде не знаходить свого місця. Його важко назвати розчарованим, схоже, у нього ніколи не було жодних ілюзій. Його гостра чуттєвість, мов губка, вбирає в себе кожне враження, попри те, що його життя – це похмуре одноманітне існування помічника шкіпера на баржі, що курсує між Ґлазґо та Единбурґом. Одного ранку темні води річки прибивають до баржі тіло молодої жінки. Невдовзі знаходиться й гаданий винуватець… Але чи й справді відбулося вбивство і як із цією трагедією пов’язаний Джо? І читач запитує себе, що ж саме тримає в руках: сенсаційний трилер, постмодерний псевдо-детектив, який, по-дружньому підморгуючи, заграє з нашими очікуваннями, чи похмуру екзистенційну драму, де немає злочину, однак за нього все одно доводиться заплатити?
молодий

Філдінг Г. Щоденник Бріджит Джонс / Гелен Філдінг;  пер.англ. Л.Луцан. -Львів. : Видавництво Старого Лева,2018.-432 с.

Бріджит Джонс — 30 із хвостиком, вона незаміжня і дуже хоче змінити своє життя. Напередодні Нового року Бріджит обіцяє сама собі: кинути курити, схуднути, не тринькати грошей, не закохуватися в поганих хлопців, прокачати впевненість у собі та побудувати зрілі стосунки з відповідальним та надійним чоловіком. «Щоденник Бріджит Джонс» полюбили читачі з усього світу, адже в цій книжці Гелен Філдінґ щиро та дотепно розповідає про сучасну жінку, пошук себе, кар’єру, стосунки, кохання, моду.

денник

Цвейг С. Світ учора: спогади європейця / Стефан Цвейг ; пер.з нім. А.Савченко; худ.-оформ. О.Гугалова.-Харків.:Орбіта,2018.-664 с.

Заключна книга Стефана Цвейга (1881—1942), відомого австрійського письменника, яка вийшла друком уже після смерті автора. Книга багато в чому автобіографічна, проте скоріше це біографія цілого покоління, якому довелося пережити дві світові війни; це своєрідний гімн Європі, написаний вигнанцем на іншому континенті. «Світ учора» — сповідь глибоко нещасливої людини, відірваної від усього, що їй близьке, дороге і зрозуміле, людини, яка із сумом усвідомлює, що все, чим вона жила досі, залишилося у дні вчорашнім… Стефан Цвейг так і не зміг змиритися зі своїм новим статусом покинутого і забороненого автора й у 60-річному віці звів рахунки з життям.

світ

Leave a Reply


6 − = нуль