postheadericon Світ пригод Астрід Ліндгрен

Кожна нова книга в бібліотеці — це подія, це завжди таємниця і знайомство, здатне принести ні з чим незрівнянне задоволення.

Часи змінюються, людство не стоїть на місці, з’являються нові автори і твори. Цікаво, а що зараз читають сучасні діти?

Асортимент нової дитячої літератури величезний. Всі сучасні дитячі книги об’єднує барвистість та гарні ілюстрації.

Пропонуємо вашій увазі книги відомої шведської письменниці Астрід Ліндгрен. Усі її твори надзвичайні, сповнені тепла, пригод, забав та любові.

Астрід Ліндгрен «Малий та Карлсон, що живе на даху» кн.1.- Київ.: РІДНА МОВА,2018.-128с. :іл.

“У місті Стокгольмі…” – з цієї фрази розпочинається дивовижна повість, яка полюбилася малятам усього світу і, як не дивно, їхнім батькам. Так от, живе в цьому північномі місті, у звичайному будинку, звичайнісінький Малий, а на даху будинку мешкає незвичайна істота – Карлсон, який має моторчик і вміє літати. Живуть вони, потрапляючи в неймовірні пригоди.

малий1

Астрід Ліндгрен «Карлсон прилітає знов» кн.2.- Київ.: РІДНА МОВА,2018.-136с. :іл.

«— Тут, нагорі, все якесь не таке, — сказав Малий, коли Карлсон злетів з ним на ґанок перед хаткою». Авжеж, пригоди тривають, не менш цікаві та захопливі, ніж у попередній книжці. Не обійдеться в ній і без привидів, і без вибриків невгамовної фрекен Бок… Але про це та інше ти дізнаєшся сам, узявши до рук улюблену книжку.

карл2

Астрід Ліндгрен «Нові пригоди Карлсона,що живе на даху» кн.3.- Київ.: РІДНА МОВА,        2018.-160с. :іл.

“Нові пригоди Карлсона”, третя й остання частина, розповідає про неймовірні пригоди Карлсона, який живе на даху та його друга, Малого, В ній Карлсон святкує іменини, протистоїть злодюжкам, знайомим з першої книги, знущається з нещасної фрекен Бок та дядька Юліуса, який приїхав в гості до малого, досліджує хропіння, а являє свою в міру затовсту персону світові, стаючи при цьому багатієм. Продовження пригод веселого літуна та його друга вийшло таким же цікавим та яскравим, як і попередні книги.

каврл3

Астрід Ліндгрен «Усе про Карлсона, що живе на даху» .- Київ.: РІДНА МОВА, 2018.-376с. :іл.

Знамениті повісті Астрід Ліндґрен про Карлсона, що живе на даху, та його вірного друга Малого давно вже завоювали цілий світ неповторним сюжетом, неймовірністю та карколомністю подій, щирим гумором і невичерпною фантазією І ось захопливі та веселі історії про дружбу «до міри затовстого» чоловічка з пропелером і звичайного восьмирічного хлопчика зібрано в одній книжці!

усе

Астрід Ліндгрен «Діти з Бешкетної вулиці» кн.1.- Київ.: РІДНА МОВА,2017.-128 с. :іл.

Лотта – найменша донечка в родині Німанів. Вона ще не ходить до школи, тож може втнути таке, чого старші діти вже не роблять. Скажімо, може вибігти на дощ, щоб краще рости, може розпустити тітоньці Берґ недоплетеного светра, може називати велику рожеву свинку ведмедиком Бурмилом, може вживати мало не лайливі слова, може безстрашно податися з дому (щоправда, зовсім недалечко). Проте найбільше Лотта не любить самоти, тому з нею весело й цікаво.

діти1

Астрід Ліндгрен «Лотта з Бешкетної вулиці» кн.2.- Київ.: РІДНА МОВА,2017.-72 с. :іл.

Пригоди Лотти з Бешкетної вулиці продовжуються. Капризна донечка з родини Німанів цього разу знову показує свій норов і… пориває з родичами. Сподівається, що назавжди: Лотта йде жити до тітоньки Берг, себто розпочинає, на її думку, самостійне життя… Що з того вийшло, розповідається в цій захопливій книжці.

лота2

Астрід Ліндгрен «Лотта з Бешкетної вулиці» кн.2.- Київ.: РІДНА МОВА,2017.-72 с. :іл.

Повість «Ми всі з Гамірного» – ніби осяяна теплим сонцем дитинства, проведеного у спілкуванні з природою. На хуторі Гамірному лише три садиби, але шестеро дітей, які живуть там, не мають часу нудьгувати. Ти дізнаєшся, як вони бавляться, як допомагають батькам, як готуються до свят і ще багато цікавих і веселих історій.

Астрід Ліндгрен «Ми всі з Гамірного» кн.1.- Київ.: РІДНА МОВА, 2017.-120 с. :іл.

Повість «Ми всі з Гамірного» – ніби осяяна теплим сонцем дитинства, проведеного у спілкуванні з природою. На хуторі Гамірному лише три садиби, але шестеро дітей, які живуть там, не мають часу нудьгувати. Ти дізнаєшся, як вони бавляться, як допомагають батькам, як готуються до свят і ще багато цікавих і веселих історій.

ми всі

Астрід Ліндгрен «Ще про нас,дітей з Гамірного» кн.2.- Київ.: РІДНА МОВА, 2017.-144 с. :іл.

Кожна книжка видатної шведської письменниці Астрід Ліндґрен неповторна. Повість «Ще про нас, дітей з Гамірного» —  осяяна теплим сонцем дитинства.

ще про

Астрід Ліндгрен «У Гамірному дуже весело» кн.3.- Київ.: РІДНА МОВА, 2018.-160 с. :іл.

Неймовірні пригоди дітей із Гамірного тривають і далі – вони не менш захопливі та карколомні, ніж у перших двох книжках. Чого лише варті пошуки Скрині Мудреців! А догляд за ягнятком Понтусом!.. Юні друзі опановують і секрети заробляння грошей, створивши своє власне «Товариство зі збуту вишень».
у гамірному

Астрід Ліндгрен «Міо,мій Міо» – Київ.: РІДНА МОВА, 2018.-128 с. :іл.

В одній із найзнаменитіших повістей класика шведської та світової літератури Астрід Ліндґрен розповідається про дивовижні пригоди юного героя — хлопчика Міо, про одвічну боротьбу добра і зла, втіленого в особі лиходія Като, про дружбу та взаємовиручку дітей, які не розгубилися, а згуртувалися у спільній боротьбі зі злом. Добро, як завжди, перемагає.

міо

Астрід Ліндгрен «Мадікен» кн.1.- Київ.: РІДНА МОВА, 2017.-120 с. :іл.

Мадікен – весела, жвава й допитлива дівчинка. Маленька фантазерка то вигадує цікаві забави, то складає веселі пісні, то розповідає неймовірні історії… Проте вона чомусь постійно потрапляє в якісь халепи. Може, їй просто не щастить?! Читайте книжку і дізнаєтеся, що ще придумала вигадниця Мадікен.

мадік1

Астрід Ліндгрен «Мадікен» кн.2.- Київ.: РІДНА МОВА, 2017.-80 с. :іл.

Прочитайте книжку і дізнаєтеся, як Мадікен перевіряла, чи є в неї дар яснобачення, і водила Лісабет до лікаря.

мак2

Астрід Ліндгрен «Мадікен» кн.3.- Київ.: РІДНА МОВА, 2017.-120 с. :іл.

Прочитайте книжку і дізнаєтеся, як сестрички мандрували скутою кригою річкою, як святкували Різдво і як Мадікен продала сестру в рабство.

мак3

 

Leave a Reply


9 × два =