postheadericon Книги-порадники для батьків та педагогів

Представляємо Вашій увазі книги-історії про сильних батьків, які виховують дітей з особливими освітніми потребами.

Книги містить загальні відомості про інклюзивну освіту, а також інформацію про особливості виховання і навчання дітей із затримкою психічного розвитку, порушеннями слуху, зору, мовленнєвого або інтелектуального розвитку, ДЦП, аутизмом, гіперактивністю.

у нас   Вікарі С. У нас дитина з аутизмом. Допомога сім’ям із дітьми з аутизмом. Практичні рекомендації для батьків і педагогів / Стефано Вікарі. – Харків: “Ранок”, ВГ “Кенгуру”, 2019. – 112 с.

Ця книга відомого італійського спеціаліста, науковця і практика, автора багатьох книжок, присвячених дітям і підліткам з аутизмом, адресована батькам, учителям і вихователям. Використовуючи досвід лікарні Bambino Gesù в Римі й дослідження численних науково-дослідних центрів Італії, автор намагається пояснити природу розладів аутистичного спектра, дає слушні поради і, головне, — надію на те, що багато які з порушень можна скоригувати, покращити поведінку дитини й адаптувати її до соціуму. Автор стверджує, що не слід впадати у відчай: аутизм — це не вирок. Дитина з аутизмом завдяки належній терапії із часом зможе нормально взаємодіяти з іншими людьми, здобути освіту, працювати і створити сім’ю. Книга також допоможе не заблукати в морі різних теорій, програм і методів, що їх сьогодні пропонує сучасна наука.

метелики   Чеботарьова О. В. Метелики в обладунках. Діти з ДЦП / О. В. Чеботарьова, І. В. Гладченко. – Харків: “Ранок”, ВГ “Кенгуру”, 2020. – 32 с. – (Серія “Поради батькам і педагогам”).
Книжка містить методичні рекомендації й корисні поради батькам, які виховують дітей із ДЦП. Автори надають важливу інформацію про церебральні паралічі, розповідають про особливості розвитку їхньої дитини, її можливості, сучасні методи та технології навчання та виховання.
сонячні   Чеботарьова О. В. Сонячні діти із синдромом Дауна / О. В. Чеботарьова, І. В. Гладченко. – Харків: “Ранок”, ВГ “Кенгуру”, 2020. – 32 с. – (Серія “Поради батькам і педагогам”).
Книжка містить методичні рекомендації й корисні поради батькам, які виховують дітей із синдромом Дауна. Автори розповідають про особливості розвитку їхньої дитини, її можливості, сучасні методи та технології навчання та виховання.

діти дощу   Ярмола Н. А. Діти дощу. Діти з розладами аутистичного спектра / Н. А. Ярмола. – Харків: “Ранок”, ВГ “Кенгуру”, 2020. – 32 с. – (Серія “Поради батькам і педагогам”).

Книжка містить методичні рекомендації й корисні поради батькам, які виховують дітей з розладами аутистичного спектра. Автори надають важливу інформацію про аутизм, розповідають про особливості розвитку дитини з РАС, її можливості, сучасні методи та технології навчання та виховання.

 

Leave a Reply


дев'ять × 2 =