postheadericon Бібліодрабинка – реклама книг видавництва “Видавництво Старого Лева”

До Вашої уваги книги “ВСЛ”, які є у фонді бібліотеки. Новинки від Українського інституту книги.

#Цикл_виставок_Бібліодрабинка

Чи ви вже чули про Старого Лева, що оселився у княжому місті Львові – у затишній мансарді, під дахом старовинної кам’яниці за адресою: місто Львів, площа Ринок, Четверта мансарда від Нептуна на захід, угору скрипучими дерев’яними сходами за високими різьбленими дверима з дзвінком.

logos

Для 1 -4 класів.

сорокопуди   Андрусяк І. Сорокопуди, або як Ліза і Стефа втекли з дому : дівчача повість / Іван Андрусяк ; ілюстр. О. Мазур ; літ. ред. М. Савка. – Львів «ВСЛ», 2009. – 144 с. – (Серія: Обережно: дівчатка).

Четверта книжка з серії ”Обережно: дівчатка!”. Де може бути краще, як у бабусь на селі! Чого б не забажав – пиріжків чи вареників – бабусі відразу поспішають виконати. Від такого райського життя стає страшенно… нудно. От Ліза з меншою сестричкою Стефою і вирішують піти з дому – подалі від бабусячої опіки, на пошуки справжніх пригод…

malyyvovchyk   Вайнброу І. Серія книг книжок про Малого Вовчика / Іван Вайнброу ; перекл. О. Стадник ; ілюстр.  Т. Росс, Н. Гайда, О. Петренко-Заневський. – Львів «ВСЛ», 2014. – (Серія: Дитячі книги для читання).

До серії увійшли:  «Капосна книжка Малого Вовчика», «Геройська книжка Малого Вовчика», «Школа привидознавства Малого Вовчика», «Малий Вовчик – Лісовий детектив», «Піратська книга Малого Вовчика»,«Малий Вовчик – отаман зграї».

кото   Вдовиченко Г. Котохатка : повість / Галина Вдовиченко ; гол. ред. М. Савка ; ілюстр. Н. Гайда. – Львів «ВСЛ», 2019. – 48 с. – (Серія: Ілюстровані історії та казки).

Шестеро маленьких кошенят опинилися на зимовій вулиці, де їм холодно й голодно… Але вони не з тих, хто скиглить і впадає в розпач. Натомість кошенята гуртуються і перетворюють зиму у веселу забаву: бавляться у піжмурки, прокладають лабіринт у снігу, уявляючи себе археологами, будують дуже затишну снігову котохатку. А тоді знаходять чим її прикрасити. Герої-кошенята захоплять малюків своєю жвавістю та багатою уявою і підкажуть чимало ідей для зимових ігор.

Книжка-картинка Галини Вдовиченко і Наталки Гайди — це історія для малят про справжню дружбу і новорічні дива. Адже невдовзі кошенята знайдуть собі велику котячу родину – і це вже будуть пригоди 36 і 6 котів.

ліга   Вдовиченко Г. Ліга непарних шкарпеток : повість / Галина Вдовиченко ; ілюстр. А. Джанікян. – Львів «ВСЛ», 2019. – 54 с. – (Серія: Ілюстровані історії та казки).

Хто завгодно може визнавати себе нещасним невдахою — тільки не шкарпетки, які загубили свою пару! Їхнє місце на смітнику? Ні! У вирі подій! Розпаровані й непотрібні, вони об’єднаються у Лігу непарних шкарпеток. Вони наповнять своє життя сенсом та радістю, тому що кожна шкарпетка є особливою і не­пов­тор­ною.

Книжка відомої української письменниці Галини Вдовиченко з ілюстраціями неперевершеного Арсена Джанікяна завоює серця читачів будь-якого віку. Гумор і тонка іронія, динамічна розповідь та життєва філософія — все переплелось у цій повісті, як кольорові нитки шкарпеток.

mistelfy_cover_png   Вдовиченко Г. Містельфи : повість / Галина Вдовиченко ; ілюстр. А. Ломакіна. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2020. – 144 с.

У середмісті Львова на дахах живуть крихітні крилаті дівчата і хлопці — містельфи. Це міські ельфи. У кожного з них — своя вежка, своя робота і спільні розваги в повітрі.
Одного дня їхній безтурботності настане кінець. Міські підземелля захоплять щури-мутанти, які загрожуватимуть усьому місту. Захищати себе доведеться не лише людям і містельфам… Що вигадали містельфи, щоб прогнати назавжди щурів з міста?

мандрівки-з-чарівним-атласом   Гербіш Н. Мандрівки Чарівним Атласом. Париж / Надійка Гербіш ; худож. Б. Бондар. – Львів «ВСЛ», 2019. – 64 с. – (Серія: Ілюстровані історії та казки).

Кажуть, що Париж — це завжди про любов (і круасани). Тож Лука й Терезка вирушать у свою третю мандрівку з Чарівним Атласом не самі, а прихопивши з собою закохану пару.

Разом вони ласуватимуть традиційною французькою випічкою, розкриють таємниці Ейфелевої вежі й незбагненного Монмартру, прогуляються вздовж Сени, познайомляться з полотнами знаних імпресіоністів і побачать славетний Нотр-Дам.

А ще вони довідаються, чому столицю Франції називають Містом Світла і чому до неї так сильно хочеться повертатися повсякчас.

снігова   Люнде М. Снігова сестричка : різдвяна історія / Мая Люнде ; перекл. з норв. Н. Іваничук ; ілюстрації Л. Айсато. – Львів «ВСЛ», 2019. – 189 с. – (Серія: Ілюстровані історії та казки).

Десятирічний Юліан переживає, що в їхній родині цьогоріч всі наче геть забули про Різдво. А йому так хочеться, щоб у домі було святково і затишно. Тим паче, що нова подруга Гедвіґ запрошує його до своєї вілли, де все так чудово прикрашено до свята. Дивно тільки, що в будинку нікого, крім них двох, немає. До того ж довкола вілли блукає якийсь загадковий похмурий чоловік…

Ця дивовижна різдвяна історія перегукується зі схожими історіями Чарльза Діккенса та Ганса Христіана Андерсена. Захоплива книжка, яку полюблять усі закохані в Різдво — від малого до старого, і яка сповнить читачів затишком і теплом, любов’ю та надією.

piratskyi_marshrut_cover   Малик Г. Піратський маршрут : вірші / Галина Малик ; ілюстр. Г. Олійко. – Львів «ВСЛ», 2019. – 24 с. – (Серія: Вірші для дітей).

Весела книжка-картинка «Піратський маршрут» відомої української письменниці Галини Малик та ілюстраторки Грасі Олійко — це грайлива подорож у мріях, а заодно і веселий урок географії для малюків. Бо кожен із нас у дитинстві хотів бути зухвалим піратом, якому підкоряються моря і океани.

dzhudi_874h908   Мак Доналд М. Серія книжок про Джуді Муді / Меган Мак Доналд ; перекл. Н. Ясіновська. – Львів «ВСЛ», 2013.

На вас чекає знайомство з кумедною дівчинкою на ім’я Джуді Муді, у якої частенько змінюється настрій. Він буває хороший, поганий, передшкільний, шкільний – який завгодно. А ще у неї є  молодший братик Стінк, найкращий друг Рокі та «заклятий» друг Френк Перл. Вони потрапляють у різноманітні пригоди, рятують світ, прагнуть стати знаменитими, вчаться віщувати майбутнє та лікувати. А головне – вони неодмінно подарують усім читачам гарний настрій!

емі   Мєлех А. Емі і Таємний Клуб Супердівчат : повість / Агнєшка Мєлех ; переклад з пол. В. Міщук ; ілюстрації М. Бабінська. –  Львів «ВСЛ», 2019. – 176 с. – (Серія: Дитячі книги для читання).

Перша книжка з серії польської письменниці Агнєшки Мєлех про допитливу шестилітку, яка обожнює таємниці.

На дошкільній підготовці Емі разом з подружками засновує Таємний Клуб Супердівчат. Що ж таємничого може трапитися в житті дошколярок? Невже загадкові люди в аеропорту настільки підозрілі, що дівчаткам доводиться шпигувати за ни­ми навіть в оперному театрі? Таємний Клуб просто-таки полює на таємниці, а якщо їх нема – дівчата вигадують їх самі.

emi_2_cover_3d   Мєлех А. Емі і Таємний Клуб Супердівчат. Гурток іспанської : повість / Агнєшка Мєлех ; переклад з пол. М. Дзвінка; ілюстрації М. Бабінська. – Львів «ВСЛ», 2020. – 150 с. – (Серія: Дитячі книги для читання).

Друга книжка з серії польської письменниці Агнєшки Мє­лех про допитливу шестилітку, яка обожнює таємниці.

Пригоди Емі і Таємного Клубу тривають! Навчання у підготовчій групі добігло кінця — і дівчата пішли у перший клас. Там на них чекають нові пригоди й нові загадки. Куди зникла папуга Базіка зі шкільного звіринця і як її розшукати? Чому вчителька іспанської мови так підозріло поводиться? А її веле­тенська коробка, яку вона притягла до школи, здається… розмовляє! Щоб розплутати всі таємниці, Емі разом із подружками доведеться виявити неабияку кмітливість. Буде весело!

коко   Мозер Е. Велика книга про Коко і Кірі / Ервін Мозер ; переклад з нім. Л. Нор. -  Львів «ВСЛ», 2020. – 136 с. – (Серія: Дитячі книги для читання).

 Це історія про фантастичні й кумедні пригоди ведмежати Коко та його подружки Кірі, які живуть у Країні Мрій. Там вони знайомляться з Білою птахою, чорними мишами, драконом Рікко та іншими дивовижними звірами. Маленькі герої Ервіна Мозера, автора бестселерів «Мануель і Діді», потрапляють у курйозні ситуації, знаходять чарівну рожеву парасольку та літай-килим, багато мріють і вчаться правильно загадувати бажання… Дорогою пригод вони знаходять щось значно цінніше за казкові речі — підтримку і любов.

щоден   Радушинська О. Щоденник Славка Хоробрика, або пригоди хлопчика-міліціонера / Оксана Радушинська ; ілюстр. Р. Скиба. – Львів «ВСЛ», 2012. – 88 с.

Чи дозволено дітям робити усе-усе, що заманеться, незважаючи на закони і правила, якими користуються дорослі? Які вчинки дітей можуть спричинити халепу і що потрібно робити, аби уникнути неприємностей вдома, на вулиці, у школі чи у відносинах зі знайомими і незнайомими людьми? Відповіді на ці та багато інших запитань читачі знайдуть, потоваришувавши зі Славком Хоробриком – звичайнісіньким сучасним хлопчиком, котрий мріє стати міліціонером. І, можливо, у його пригодах хтось навіть упізнає себе…
сімейка   Русіна О. Сімейка Майї / Оля Русіна ; ілюстр. З. Базилевич, О. Мазур. – Львів «ВСЛ», 2014. – 240 с. – (Серія: Дитячі книги для читання).

Родині, де є мама, тато-професор, двоє дванадцятирічних близнят, п’ятирічна беш­кетниця Майя і папуга на ім’я Великий Німий, без сумніву, є що про себе розповісти. Адже кожен їхній день – це суцільна пригода від світання до смеркання. Це присмачена добрим гумором і кумедними витівками історія життя, знайома кожному читачеві, але сповнена неповторних таємниць.
Sestrychka_new   Русіна О. Сестричка / Оля Русіна ; ілюстр. З. Базилевич, О. Мазур. – Львів «ВСЛ», 2012. – 208 с. – (Серія: Дитячі книги для читання).
З молодшою сестрою буває ой як непросто. Особливо коли між сестрами різниця у п’ять років. І коли в молодшу сестричку Ксеню разом з її друзями Мартою і Артемом вселяються бісики капості і витівок, які дорослим і не снилися, старшій сестрі не залишається нічого іншого, як написати про це книжку.
гану   Рутківський В. Ганнуся : повість Володимир Рутківський ; ілюстр. І. Ключковська, З. Базилевич. – Львів «ВСЛ», 2012. – 256 с. – (Серія: Дитячі книги для читання).

Ця повість для тих, хто не знає, що відро з колодязя можна витягти кішкою, хто не вміє відрізнити курку від квочки чи здає до металобрухту цілий бульдозер – але хто хоче відкривати нові світи, знаходити нових друзів і переконуватися в тому, що дорослих теж можна ставити в куток.
у гості   Рутківський В. Ганнуся. У гості до лісовика : повість Володимир Рутківський ; ілюстр. І. Ключковська. – Львів «ВСЛ», 2014. – 240 с. – (Серія: Обережно: дівчатка).
Ця повість є продовженням повісті «Ганнуся». Третій «А» подорослішав на рік, про те від того життя його не стало нуднішим. Ще б пак – хіба можна всидіти в наметі посеред лісу, коли невідомі злочинці попереджають, щоб ви поводилися тихо і нікуди не висовували свого цікавого носа? Хіба можна відмовитися від знайомства з русалкою Ган чи отримати подарунок від зайця? А ще – відчути вірне плече друга, переконати у своїй правоті невіруючого Хому Назаровича і, звісно, закохатися по самісінькі вуха у прекрасну однокласницю?
гості   Рутківський В. Гості на мітлі : повість Володимир Рутківський ; ілюстр. І. Михайлян. – Львів «ВСЛ», 2016. – 240 с. – (Серія: Класні історії).
Стара відьма разом зі своїм слугою, чаклунським котом Аристархом, отримала відрядження з Лисої гори. Вона має прилетіти до рідного села, де ще малою зазнала безліч принижень та образ, і викрасти якусь дівчинку для того, щоб зробити її своєю ученицею. Спочатку страшні посланці навіть перевиконують план…
казка   Савка М. Казка про Старого Лева / Мар’яна Савка ; ілюстр. В. Штанко. – Львів «ВСЛ», 2011. – 40 с. – (Серія: Ілюстровані історії та казки).
Старий Лев, втомившись володарювати, оселяється у славному Львові, у чудовій мансарді з вікнами на площу Ринок. Одного разу під час дощу стеля його помешкання починає текти – без ремонту не обійтися, і Старий Лев просить допомоги у своїх найближчих друзів – Крокодила, Слона та Жирафи. Щойно друзі прибувають до Львова, з ними стаються дивовижні історії… Ця віршована казка –справжня візитка міста Львова, де ледь не щодень стаються дива.
Для 5 – 9 класів.

ілюстр   Бордмен А. О. Ілюстрована історія кіно / Адам Оллсач Бордмен ; переклад з англ. К. Міхаліциної ; гол. ред. М. Савка. – Львів «ВСЛ», 2019. – 112 с. – (Серія: Мистецтво і культура ).

Історія кіновиробництва — це історія видатних технічних інновацій та майстерності. Пориньте у цю захопливу книжку з вишуканими ілюстраціями Адама Оллсача Бордмена, і ви дізнаєтеся буквально про все — від того, як змінювалася стилістика костюмів та декорацій, до того, як удосконалювалися будова і функції самої кінокамери.

джені   Гелліко П. Дженні : повість / Пол Гелліко ; пер. з англ. В. Зенгви. – Львів «ВСЛ», 2020. – 382 с. – (Серія: Дитячі книги для читання).

Восьмирічний хлопчик Пітер хоч і живе з родиною, але почувається дуже самотнім, бо в батьків ніколи не вистачає на нього часу. А ще він мріє про кота, якого йому не дозволяють тримати. Таємничим чином Пітер сам перетворюється на кота й пізнає всі негаразди, які чекають приблуду на вулицях великого ворожого міста. Він знайомиться з такою ж бездомною кішечкою Дженні, яка допомагає йому оволодіти мистецтвом непростого котячого життя. Друзів чекають карколомні пригоди, смертельні небезпеки, мандрівка до Шотландії, зрада та справжня дружба. Пітер навчиться бути котом, а Дженні… знову ­повірить у людей.

аврора   Куценко О. Аврора та інші принцеси : казки / Оксана Куценко ; худ. А. Сурган. – Львів «ВСЛ», 2019. – 80 с. – (Серія: Дитячі книги для читання).

Чотири казки про чотирьох різних дівчат, кожна з яких — принцеса. У чомусь вони схожі, а в чомусь — дуже різні. Кожній із чотирьох героїнь присвячено окрему історію, бо кожна із них — яскрава й оригінальна, творча і смілива особистість. Кожна створює навколо себе незвичайну, часом химерну атмосферу. Одна — смілива, інша — розсудлива чи, навпаки, готова ризикувати. А от чим і заради чого, ви довідаєтеся, прочитавши книжку казок «Аврора та інші принцеси» від початку до кінця. І напевне зможете відчути себе принцесою.

кллуб   Пунсет А. Клуб червоних кедів : повість / Ана Пунсет ; перекл. з іспан. О. Забари. – Львів «ВСЛ», 2019. – 272 с. – (Серія: Книги для підлітків).

Ці книжки іспанської письменниці Ани Пунсет розповідають про пригоди чотирьох подруг-семикласниць, які вирішують створити свій клуб — з власними правилами і знаковими для них червоними кедами, які обіцяють носити повсякчас. Одна з дівчат, на жаль, змушена переїхати з родиною до Німеччини, і подруги неймовірно сумують за нею. Раптом з’являється нагода відвідати її в Берліні, взявши участь у конкурсі. Кому дістанеться перемога: Клубу червоних кедів чи касті Модних? На які капості здатна лідерка Модних, щоб добитися свого — читайте в цій захопливій підлітковій повісті.

мія   Русіна О. Мія і місячне затемнення : повість / Оля Русіна ; ілюстр. Г. Олійко. – Львів «ВСЛ», 2019. – 240 с.

Мії ніколи нудьгувати. З однокласником Матвієм та його молодшим братом Людожерчиком вони постійно потрапляють у пригоди. І цих пригод стає ще більше, коли на порозі Міїної з Дідусем квартири з’являється незнайомець — її тато. Настороженість змінюється захватом — виявляється, тато працює в астрономічній обсерваторії! А значить, Мія, Матвій і Людожерчик теж одного дня зможуть туди потрапити.

антон   Скреттінг Г. Антон Великий / Гюдрун Скреттінг ; пер. з норв. Н. Іваничук. – Львів «ВСЛ», 2019. – 224 с. – (Серія: Книги для підлітків).

На канікулах Антон вирішує знайти підробіток, аби допомогти своєму доброму другові Ейвіннові поїхати у шкільну мандрівку. Познайомившись із дівчинкою Софією, за дідусем якої доглядає, Антон пізнає смак життя мільйонерів. Тож і собі вирішує розбагатіти та намагається поводитися так, як, на його думку, поводяться важливі, багаті люди. Однак він не підозрює, що в погоні за грішми можна втратити дещо дуже важливе, та ще й постійно потрапляє в халепи.

Але чи це справді так? Читайте у дотепній повісті Олі Русіної, сповненій кумедних витівок і жартів.

vtikachi_0   Старк У. Втікачі : повість / Ульф Старк ; пер. зі швед. Г. Кирпи. – Львів «ВСЛ», 2020. – 224 с. – (Серія: Ілюстровані історії та казки).

Остання повість знаменитого шведського письменника Ульфа Старка. З перших же сторінок ми впізнаємо дідуся: чоловік, що завжди чимось невдоволений і весь час лихословить. Той, що був у повісті «Мій друг Персі, Баффало Білл і я”. От лиш тепер дідусь — самотній: бабуня померла, будинок у шхерах стоїть пусткою, а сам він вимушений лежати в лікарні.

Дідуся часто відвідує його внук — навіть тоді, коли тато забороняє. У них із дідусем особливі стосунки і своє розуміння правди. Разом вони задумують останню спільну мандрівку, хоч для цього їм треба втекти з лікарні…

501_geography_cover   Стенбюрі С. 501 факт, який треба знати з… географії / Сара Стенбюрі ; перекл. з англ. К. Крапки. – Львів «ВСЛ», 2020. – 256 с.

У цій книжці, геть не схожій на шкільний підручник, ви знайдете 501 важливий факт про Землю. Зокрема, цікаву інформацію про материки, океани й атмосферу та результати досліджень незвичних природних явищ і екокатастроф. Книжка зацікавить усіх, хто любить пізнавати світ.

leonardo_da_vinci_cover_0   Томас І. Маленькі історії великих людей. Леонардо да Вінчі / Ізабель Томас ; ілюстрації К. Спітцер. – Львів «ВСЛ», 2020. – 64 с.

Що зробило генієм Леонардо да Вінчі?
Він був художником, винахідником, архітектором, інженером, математиком, скульптором та вченим. Намалював найвідоміші у світі твори мистецтва та здійснив креслення 400 машин, які можна конструювати і сьогодні. А ще винайшов справжній літальний апарат! Його ідеї випереджали світ на сотні років.
 Відкрийте для себе одного із найяскравіших і найдопитливіших розумників у веселому та барвистому путівнику про його дивовижне життя.
marie_curie_0   Томас І. Маленькі історії великих людей. Марі Кюрі / Ізабель Томас ; ілюстрації А. Векман. – Львів «ВСЛ», 2020. – 64 с.
Чому Марі Кюрі вважають суперзіркою науки?
Вона стала першою жінкою, яка отримала Нобелівську премію, відкрила два нові радіоактивні елементи: полоній та радій, і це дозволило боротися з такою недугою, як рак. А ще винайшла термін «радіоактивність». Але відданість фізиці далася науковиці великою ціною…

frida_kahlo_cover_3d   Томас І. Маленькі історії великих людей. Фріда Кало / Ізабель Томас ; ілюстрації М. Мадріз. – Львів «ВСЛ», 2020. – 64 с.

Чому Фріду Кало вважають іконою стилю? Після нещасного випадку Фріда багато років була прикутою до ліжка, постійно хворіла та відчувала страшенний біль. Але вона занадто любила життя, щоб зневіритися чи здатися. Фріда Кало дивувала своєю яскравою зовнішністю, сміливими поглядами, вирізнялася стилем, захоплювалася фотографією та малювала дивовижні картини. «Щаслива, бо жива і можу малювати», — раз за разом повторювала талановита і свободолюбива мексиканська художниця Фріда Кало, яку люблять і наслідують у цілому світі до нині.

alisa_andersen_cover   Тюрун Л. Аліса Андерсен: принцеса на лаві запасних / Ліан Тюрун ; перекл. з норв. Н. Іліщук. – Львів «ВСЛ», 2020. – 168 с.

Перша книж­ка з трилогії відомої норвезької письменниці Турюн Ліан. 2015 ро­ку вона відзначена Премією Браґі — за найкращу дитячу і підліткову книжку.

Восьмирічна Аліса дуже тішиться завершенню шкіль­ного року. Попереду тільки випускний та вистава, у якій дів­чинка грає дуже непомітну роль. Але вона також запасна виконавиця ролі принцеси. Тож коли Гелен — зірка вистави — несподівано травмується, Алісі доведеться виконувати головну роль і говорити на публіку. Та ще й Алісин однокласник Івар, який теж грає у виставі, більше з нею не розмовляє. Що може бути гірше? Схоже, Алісі треба пошукати в собі приховані таланти…

дівчина   Фере-Флері К. Дівчина, яка читала в метро : роман / Крістін Фере-Флері ; перекл. з франц. П. Мигаля. – Львів «ВСЛ», 2019. – 160 с. – (Серія: Художня проза).

Жульєт – трохи дивакувата мрійниця. Майже завжди самотня. Її стосунки з чоловіками закінчуються, так і не почавшись. Уранці, їдучи в метро на роботу, вона зацікавлено розглядає книжки в чужих руках. Її життя змінюється, коли Жульєт потрапляє в химерний будинок. Господар, виявляється, збирає книжки, а потім шукає саме тих людей, яким та чи інша книжка здатна змінити долю…

rizdvozavr_cover_0   Флетчер Т. Різдвозавр та Зимова Відьма / Том Флетчер ; перекл. з англ. М. Сахно. – Львів «ВСЛ», 2020. – 432 с. – (Серія: Дитячі книги для читання).

Вільям дивовижним чином опиняється в майбутньому і дізна­­ється, що в ньому немає Різдва – улюбленого свята хлопчика і його тата. Він не може повірити, що існування Санти, ельфів та магічних оленів опинилося під загрозою через найголовнішого нечемнюха – містера П.

Чи вдасться Вільямові разом із Різдвозавром і Брендою змінити хід подій, щоб врятувати своїх друзів зі Снігового ранчо? Ким насправді є загадкова Зимова Відьма? Щоб дізнатися про це – ­читайте нову захопливу книжку Тома Флетчера.

Leave a Reply


2 + = одинадцять