postheadericon Кращої, як рідна мова не буває

21 лютого у світі, починаючи з 2000 р., щорічно відзначають Міжнародний день рідної мови. Про підтримку мовного та культурного різноманіття і багатомовності було оголошено під час ХХХ сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО, що проходила у жовтні – листопаді 1999 року в Парижі. В Україні Міжнародний день рідної мови відзначається з 2002 року.

Рідна мова — це мова дитинства, мова казок і пісень, мова землі й трави, що вибивається з цієї землі, мова золотої бджоли й вишневого цвіту, над яким вона в’ється. Це слово синього неба і гомін нашої героїчної історії.

Мова єднає між собою різні покоління людей, вона передається як заповіт, як найдорожча спадщин. Рідна материнська мова є оберегом для кожного. У ній – мудрість поколінь, минула слава нашого народу.

З нагоди свята в бібліотеці проведено свято рідної мови «Кращої, як рідна мова не буває». Програма  свята була досить  різноманітна: вірші та пісні про мову, перегляд відеоролика  «Українська мова»  та відео-презентації «Як Бог створив мову». На святі був присутній  Незнайко,  якому школярі розповідали про значення мови.  З торбинки Незнайка  посипались перлини народної мудрості: приказки, прислів’я, загадки, гуморески. Весело  та пізнавально пройшло свято, а присутні маленькі хлопчики та дівчатка дізнались про унікальне свято – Міжнародний день  рідної мови. Присутні вихователі та діти старших груп ЗДО №5 ” Дюймовочка” , а підготували  свято члени гуртка ” Червона калина “.

Leave a Reply


дев'ять − 1 =