postheadericon Книжкова країна дивує щодня

Є багато див на землі, створених природою і зроблених людиною. Та чи не найбільше диво з див – книга. У ній весь неосяжний світ. Вона як незгасимий смолоскип освітлює шлях людині. Пропонуємо ознайомитись з книжковими серіями для читачів 5-9 класів.

фальшива

Корман Г. 39 ключів. Фальшива нота. Книга 2 / Гордон Корман. – Х. : «Ранок», 2016. – 192 с.

Карколомні пригоди Емі та Дена тривають. Так само продовжуються пошуки 39 ключів, схованих їхньою бабусею Ґрейс Кехіл по всьому світу. Цього разу сліди ведуть на батьківщину Моцарта у Зальцбург. Юних героїв, яких переслідує решта учасників зАвторська група “Маг”ання, чекає випробування на мужність і кмітливість у катакомбах ченців-бенедиктинів, штаб-квартирі Уолта Діснея, у перегонах на катерах по Венеції. Хто переможе? Клан Кехілів чи клани Януса, Томаса і Катерини? Зірка хіп-хопу Йона Візард чи агент КДБ Ірина Спаська? Діти мільйонерів із сімейства Кабрів чи двійко сиріт із Бостона, чиї батьки загинули під час пожежі за дуже загадкових обставин?
Ви можете замовити електронну версію цієї книги. УВАГА! Книги у форматі «Захищений PDF» доступні для читання лише на комп’ютерах, ноутбуках, планшетах та мобільних телефонах, які працюють на операційних системах Windows, Android та iOS.

викрадач

Леранжіс П. 39 ключів. Викрадач мечів. Книга 3 / Пітер Леранжіс. – Х. : «Ранок», 2016. – 176 с.

У пошуках 39 ключів, які невпинно тривають, Емі та Дену допомагає їхня безстрашна няня Неллі Гомес. Цього разу вони потрапляють в Японію і Південну Корею, де несподівано зустрічають своїх старих ворогів, а також дізнаються про свого далекого родича, видатного японського полководця ХVI століття. Утім битися з місцевою мафією у підземеллі доводиться їхньому рідному дядьку Алістеру. Чи зможуть наші герої, належачи до нового покоління клану Кехілів, розгадати всі коди і знаки, залишені їхньою бабусею Ґрейс Кехіл, розкрити таємницю, якій вже п’ятсот років, і знайти наступний Ключ? Чи зможуть вони розрізнити на своєму нелегкому шляху добро від зла, а друга від ворога?

таємниця

Вотсон Д. 39 ключів. Таємниця підземелля. Книга 4 / Джуд Вотсон. – Х. : «Ранок», 2013. – 224 с.

Американські підлітки Емі і Ден продовжують пошуки тридцяти дев’яти ключів, сховані главою клану Кехілів по всьому світу. Цього разу хитромудрі підказки заводять їх до спекотного Єгипту. Тут несподівано для себе вони виявляють довгоочікуване послання від улюбленої бабусі і дізнаються, що серед друзів Ґрейс були такі великі люди, як Говард Картер і Вінстон Черчіль. Долаючи небезпеки, наші герої намагаються розкрити таємницю стародавньої гробниці — і знайти наступний ключ. У Каїрі і Луксорі їх чекають захоплюючі пригоди, а на заваді їм стоять кровожерні крокодили, зловісні мумії та численні родичі з родини Кехілів, які так само полюють за ключами щастя.

чорне коло

Карман П. 39 ключів. Чорне коло. Книга 5 / Патрік Карман. – Х. : «Ранок», 2016. – 208 с.

Продовжуючи гонитву за тридцятьма дев’ятьма ключами, і ледве вибравшись цілими і неушкодженими із найнебезпечніших єгипетських пригод, 14-річна Емі та її 11-річний брат Ден отримують дивну телеграму від таємничого незнайомця. Ідучи за підказками, вони вирушають до аеропорту і знаходять у камері схову чергове послання і два квитки до Росії на їхнє прізвище. Саме там нашим героям доведеться шукати безслідно зниклу Бурштинову кімнату, дізнатися правду про загибель царської родини, а заразом, можливо, розкрити таємницю загадкової смерті їхніх батьків. На російських просторах Емі та Дена чекає безліч загадок, пасток і небезпек, лише подолавши які, вони зможуть наблизитися ще на один крок до заповітної мети…

на глибині

Вотсон Д. 39 ключів. На глибині. Книга 6 / Джуд Вотсон. – Х. : «Ранок», 2014. – 240 с.

На черговому етапі змагання за тридцятьма дев’ятьма ключами 14-річна Емі та її молодший брат Ден вирушають слідами батьків до Австралії. Там вони знайомляться зі своїм рідним дядьком Шепом, потерпають від родини Кабрів, дізнаються про те, що їхня няня вміє керувати літаком, і опиняються у підземному місті Кубер-Педі, найвідомішому місці на світі з видобутку опалів. В Австралії Емі несподівано починає згадувати подробиці тієї ночі, що забрала життя їхніх батьків, і в результаті перестає довіряти навіть власному братові, вже не розуміючи, хто їхній друг, а хто ворог. Саме це призводить до фатальної помилки.

гніздо

Леранжіс П. 39 ключів. Гніздо гадюки. Книга 7 / Пітер Леранжіс. – Х. : «Ранок», 2016. – 224 с.

Шалені перегони за тридцятьма дев’ятьма ключами набувають нових обер­тів. Чотирнадцятирічну Емі та її молодшого брата Дена чекають нові випробування в Індонезії, де вони потерпають від вивергнення вулкана, страшної пожежі, під час якої гине російська шпигунка, та чергового зрадництва підступного дядечка Алістера, а також у Північній Африці, куди вони вирушають на пошуки наступного ключа слідами Вінстона Черчіля та вождя зулусів Шака. Відгомін англо-бурської війни ХІХ століття, нащадки бойових племен, музеї та бібліотеки, закинуті шахти і фермерські ранчо — у цій круговерті місць, людей і подій наші герої знаходять чергові підказки у пошуку магічних ключів…

код

Корман Г. 39 ключів. Код імператора. Книга 8 / Гордон Корман. – Х. : «Ранок», 2014. – 240 с.

Таємничий Шаолінь, велетенські міста і старовинні пам’ятки Китаю, Заборонене місто і Великий Китайський мур — це арена, на якій розгортається новий етап гонитви за тридцятьма дев’ятьма ключами до всесвітньої могутності та нечуваної влади. Але у розпалі пошуків раптом зникає Ден — його загадковим чином викрадено прямо на площі Тяньаньмень у Пекіні. Емі і Неллі у розпачі, навіть близькість до чергового ключа вже не має значення, але дивним чином пошуки Дена виявляються одночасно і шляхом до перемоги. Брат і сестра зустрінуться у підніжжя Евересту, який їм доведеться волею чи неволею підкорити, а між іншим виявиться, що Неллі — набагато могутніша і впливовіша особа, ніж уявляли собі юні Кехіли…

лола шукає

Абеді І. Лола шукає подругу. Кн. 1 / Ізабель Абеді. – Х. : Вид. «Ранок», 2016. – 192 с. : іл.

Лолин тато родом із Бразилії, а її тітка заввишки лише вісімдесят сантиметрів. А ще від неї божеволіють мільйони шанувальників, коли вночі вона перетворюється на знамениту поп-зірку Джекі Джоне. Але чого в Лоли немає, то це найкращої подруги — а знайти її дівчинці хочеться понад усе на світі! Треба негайно щось придумати — і Лола відправляє листа, в якому звіряється про своє заповітне бажання, прямо в небо на повітряній кульці. А у відповідь отримує таємниче послання в пляшці…

сенсаційний

Абеді І. Сенсаційний репортаж Лоли. Кн. 2 / Ізабель Абеді. – Х. : Вид. «Ранок», 2017. – 176 с. : іл.

Інтерв’ю з феєю? Для Лоли немає нічого неможливого — принаймні, ночами, коли вона перетворюється на славнозвісного репортера Ло Фе. Проте їй та її подрузі Фло виявилося не так просто знайти тему для статті на першій шпальті шкільної газети. Виявляється, у реальному житті сенсації на дорозі не валяються. А тут ще й підопічні з першого класу, з якими стільки клопоту, та тільки в цьому клопоті немає нічого сенсаційного. Взагалі-то, Лолі страшенно хочеться написати про затримання грабіжника з водяним пістолетом, який ось уже кілька тижнів поспіль тероризує всеньке місто. Але для цього треба спочатку спіймати невловимого злочинця…

секретна

Абеді І. Секретна місія Лоли. Кн. 3 / Ізабель Абеді. – Х. : Вид. «Ранок», 2017. – 176 с. : іл.

Ночами Лола перетворюється на знаменитого секретного агента на ім’я Джейн Фонд і рятує світ. Та вдень роль супершпигунки вдається їй зовсім не так добре. А тим часом ресторан, що належить її батькові, переживає важкі часи: відомий критик загрожує написати про нього розгромну статтю, яка відверне від ресторана й тих небагатьох відвідувачів, які є нині. І все це через те, що офіціантка висипала на штани критика склянку кубиків льоду, а симпатичного хом’ячка прийняли за пацюка! Становище треба будь-що виправляти! І Лола зі своєю подругою Фло, як справжні секретні агенти, вистежують цю людину. Їхня місія полягає в тому, щоб знищити текст убивчої статті, перш ніж її встигнуть надрукувати. Завдання ускладнюється ще й тим, що Лола закохується в сина свого запеклого ворога…

аварійний

Абеді І. Лола та аварійний вихід. Кн. 5 / Ізабель Абеді. – Х. : Вид. «Ранок», 2014. – 304 с. : іл.

Ночами Лола перетворюється на знамениту захисницю тварин Лолу Левине Серце. Вона відважно рятує тварин із неволі та спеціальним літаком доправляє їх до спеціального притулку — заповідника у горах. Саме так полягають справи вночі, коли Лола не може заснути й поринає у світ своїх фантазій. Але вдень у неї із чотириногими друзями самі лише проблеми: навіть її власна кішка не дозволяє себе погладити! От якби вона була такою ж лагідною і товариською, як циркова кізка Білосніжка, яка залишилася бездомною! Головні пригоди в цій книзі починаються з того, що Лола приводить чарівну кізку додому й навіть вирушає з нею в далеку подорож на своєму суперкосмічному кораблі… А ось фінал цієї історії не має ніякого відношення до космосу!

5 зірок

Абеді І. П’ять зірок для Лоли. Кн. 8 / Ізабель Абеді. – Х. : Вид. «Ранок», 2015. – 288 с. : іл.

Кризи, кризи, скрізь і в усьому кризи… Як дати цьому раду? І знову Лола вночі обертається на знаменитого кухаря, єдиного в світі знавця таємних властивостей прянощів та приправ. Її дивовижними стравами захоплюються зірки кіно і поп-музики, індійські гуру і знамениті ресторанні критики… А вдень вона бере участь у шкільному проекті «Ідеальна вечеря», і цей, здавалося б, нехитрий конкурс несподівано допомагає нашій героїні не тільки навчитися готувати по-справжньому, а й розв’язати безліч своїх і чужих проблем. А зара- зом — розкрити одну дуже серйозну таємницю, яка має безпосереднє відношення до батьків самої Лоли і її подруги Фло. Хто б міг подумати, що замолоду наші близькі були такими?..

загадка

Арольд М. Чародійки. Загадка тернового дерева. Кн. 3 / Марлізе Арольд ; пер. з нім. – Харків: Юнісофт, 2017. – 172 с. : іл.

Юні чарівниці схвильовані: нарешті батька Елени, Леона Бредова, звільнено від прокляття — існування в тілі ігуана. Тепер він може знову стати людиною. Однак, він змушений повернутися назад у світ магів. А Елена з рештою членів їхньо їродини залишається в Експедиції, у світі людей. Незабаром до неї долинає тривожний виклик від батька: йому терміново потрібна допомога! Що спільного має все це з оповитим легендами Терновим деревом? І наскільки небезпечним є таємниче Братство Чорних Мантій?

таємниці кланів

Гантер Е. Таємниця Кланів. Путівник по серії / Ерін Гантер; пер. з англ. К. Дудки, О. Українця; оформ. О. Панченко. – Харків.: АССА, 2019. – 176 с. – (Серія «Коти Вояки»).

З чого почалася історія лісових Кланів? Звідки прийшли їхні предки, як і чим живуть вони зараз? Подарункове кольорове видання-путівник проведе вас найпотаємнішими стежками світу котів-вояків, познайомить із найвидатнішими провідниками та медикішками, навчить вояцьких правил та бойових прийомів і розкриє вражаючі секрети. Нашороште вуха і приготуйте лапи для захоплюючої подорожі. Такого ви не почуєте і не побачите в жодній книзі серії!

вогонь і крига

Гантер Е. Вогонь і крига. Цикл «Пророцтва починаються» кн. 2 / Ерін Гантер; пер. з англ. К. Дудки, О. Українця; оформ. О. Панченко. – Харків.: АССА, 2019. – 336 с. – (Коти Вояки).

Продовження історії хатнього котика Рудька. Він залишив тепле і затишне життя домашньої кицюні. Тепер він — Вогнесерд, вояк Громового Клану диких котів. Полювання у лісових хащах, запеклі бійки з ворогами, ночівля під зоряним небом і повна свобода, яку ніхто не обмежує… Про що ще можна мріяти? Та чомусь Вогнесерд все частіше згадує своє минуле. Там були любов, тепло, ласка, а зараз навколо нього — холодна байдужість, нерозуміння і навіть неприхована ненависть. Чи стане він врешті своїм для Клану, за який ладен віддати власне життя?

ліс

Гантер Е. Ліс таємниць. Цикл «Пророцтва починаються» кн. 3 / Ерін Гантер; пер. з англ. К. Дудки, О. Українця; оформ. О. Панченко. – Харків.: АССА, 2019. – 336 с. – (Коти Вояки).

Крок за кроком Вогнесерд та його друзі намагаються викрити жахливі таємниці воєводи Громового Клану. Розгадка, здається, так близько — за декілька мишачих хвостів. Але доля знову збиває їх зі сліду та готує несподівані повороти подій. Можливо, і не варто сувати носа в чужі таємниці… Адже ніхто напевне не знає, чим обернеться для котів правда, яку приховує цей темний прадавній ліс.

здіймається

Гантер Е. Цикл «Пророцтва починаються». Здіймається буря; кн. 4 / Ерін Гантер; пер. з англ. К. Дудки, О. Українця; оформ. О. Панченко. – Харків.: АССА, 2019. – 336 с. – (Коти Вояки).

Вогнесерд став воєводою, але далеко не всі коти у захваті від цього. У Клані вже починають ходити чутки про те, що його воєводство стане передвісником жахливих подій. Як тут не позбутися віри у власні сили? До того ж, Вогнесерд залишився без підтримки найкращого друга, без порад мудрого вчителя, а власний учень зрадив його і зник у світі Двоногів. Але найбільше випробування ще попереду: у диких лісових хащах зачаївся давній ворог, який палає жагою помсти.

шлях

Гантер Е. Шлях Вогнезора. Спецвидання / Ерін Гантер; пер. з англ. К. Дудки, О. Українця; оформ. О. Панченко.-  Харків.: АССА, 2019. – 528 с. – (Коти Вояки).

Після жорстокої битви із Кривавим Кланом минула вже не одна повня, і в лісі нарешті запанували мир та спокій. Вогнезір із головою поринає у провідництво і робить усе можливе, щоб зміцнити Громовий Клан. Але несподівано в його життя вриваються тіні минулого. Загадкові примарні коти не дають йому спокою ні вдень, ні вночі. Про що вони благають? Куди кличуть? Аби дізнатися правду, Вогнезір має вирушити в небезпечну подорож, яка переверне з лап на голову не тільки його власне життя, але й життя усіх лісових Кланів.

північ

Гантер Е. Цикл «Нове пророцтво». Північ; кн. 1 / Ерін Гантер; пер. з англ. К. Дудки, О. Українця; оформ. О. Панченко.-  Харків.: АССА, 2018. – 320 с. – (Коти Вояки).

Четверо котів із різних Кланів отримують загадкове пророцтво: вони мають разом вирушити в далеку подорож і почути, що їм скаже північ. Та чи правильний вибір зробили Зоряні предки? Чи зможуть обрані коти забути про власні суперечки і зрозуміти, що тепер майбутнє всього лісу в їхніх лапах? Світовий бестселер Warriors — понад 30 000 000 проданих примірників! Для дітей та дорослих від 9 до 99 років.

світанок

Гантер Е. Цикл «Нове пророцтво». Світанок ; кн. 3 / Ерін Гантер; пер. з англ. К. Дудки, О. Українця; оформ. О. Панченко. – Харків.: АССА, 2019. – 352 с. – (Коти Вояки).

Повернувшись до лісу, обрані коти мають переконати Клани об’єднатись і вирушити на пошуки нової домівки. Але як це зробити, якщо ніхто не знає, куди саме треба йти і що чекає попереду? Хіба повірять досвідчені провідники словам юних котів і борсучихи? Небезпека вже зовсім поруч, і у знесилених, голодних Кланів обмаль часу. А Зореклан чомусь мовчить і не дає їм більше жодного знаку..!

зілбер

Гір К. Друга книга сновидінь / Керстін Гір ; пер. з німецької Т. Рассадкіної. – Х. : ВД «Школа», 2019. – 304 с. – (Серія «Зільбер»).

Допитлива та невгамовна Лів Зільбер продовжує досліджувати світ керованих снів, що тісно переплітається з її повсякденням. Довкола неї кояться дивні, захопливі та ризиковані речі. Її молодшій сестрі Мії загрожує небезпека. Лиходій ховається у довжелезних коридорах із таємничим шелестом, і ним може виявитися будь-хто: загадковий Повелитель тіней чи… хтось реальний.

рубінова

Гір К. Рубінова книга ; кн.1 / Керстін Гір ; пер. з німецької І. Андрущенка. – Х. : ВД «Школа», 2018. – 304 с. – (Серія «Timeless»).

Якщо наш читач упевнений у тому, що для мандрівок у часі потрібна якась машина, то він дещо відстав від життя. Німецька письменниця Керстін Ґір вирішує цю проблему в ультрасучасному дусі. Її героїня, Ґвен Шеффер, обходиться геном мандрівника в часі. Щоправда, він геть чудернацький: часом візьме й закине дівчину в минуле, де вона почувається не в своїй тарілці… Але Ґвен вдається з’ясувати, що за цим криється таємне товариство Коло Дванадцяти, а кожен обраний має ім’я на честь самоцвіту, — і все перетворюється на гру-інтригу з купою загадок і пошуками відповіді на них…

джордж1

Гокінг Л., Гокінг С. Джордж і таємничий ключ до Всесвіту : роман / Люсі Гокінг, Стівен Гокінг. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2017. – 344 с.

Геніальний фізик Стівен Гокінґ разом із донькою Люсі запрошують тебе, любий читачу, у неймовірну мандрівку Всесвітом… верхи на астероїді! Які таємниці приховує Сусідський Сад? Що це за суперкомп’ютер, який уміє розмовляти? Чому не варто стрибати на кометі, коли вона мчить крізь космічний простір? І чи вдасться головному героєві – допитливому сміливцеві Джорджу – визволити свого приятеля з чорної діри? На сторінках цієї книги, сповненої гумору й карколомних пригод, розкрито найцікавіші загадки Всесвіту, а важливі наукові факти переплетено з веселими і часом небезпечними витівками. Це не лише захоплива історія про дружбу, космічні мандри та шкільні перипетії, а й неймовірна оповідь про те, як влаштований світ, у якому ми живемо. Дизайн обкладинки – Творча майстерня «Аґрафка».

скарби

Гокінг Л., Гокінг С. Джордж і скарби космосу : роман / Люсі Гокінг, Стівен Гокінг. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2017. – 344 с.

Чому Земля така особлива, що саме на ній зародилося життя? Чи пощастить нам колись познайомитися з прибульцями? Що цікавого знайшли марсоходи на червоній планеті? Які зоряні системи називають потрійними? Відповіді на ці та багато інших питань шукають невгамовні і допитливі дітлахи, мандруючи космосом за допомогою чудо-комп’ютера. Вони сваряться і миряться, радіють і засмучуються, до нестями бояться і виявляють неабияку мужність – ну і, звісно, не завжди прислухаються до настанов дорослих. Але тільки задля того, щоб порятувати рідну планету Земля від страшної і таємничої небезпеки. Тож хутчій розгортай цю захопливу книгу, аби дізнатися, чи їм це вдасться!

великий

Гокінг Л., Гокінг С. Джордж і Великий вибух : роман / Люсі Гокінг, Стівен Гокінг. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2017. – 336 с.

Це третя книга про Джорджа та його приятелів, які й далі мандрують космосом і відкривають його таємниці. Наші герої дорослішають, переходять до нових шкіл, у них з’являються нові члени сім’ї, нові залицяльники і, звісно, нові… вороги. Тож пригоди тільки набирають обертів. Цього разу друзі мандрують на Місяць, шукають планети, схожі на Землю, блукають у глибинах адронного колайдера, намагаються викрити антинаукову організацію ТУПАКів, вибратися з таємничої пастки і навіть… урятувати людство від колосального вибуху! Отож ти поринеш у таку неймовірну круговерть, що не встигнеш дочитати цю історію до кінця, як знову чекатимеш на наступні космічні пригоди!

незламний код

Гокінг Л., Гокінг С. Джордж і незламний код : роман / Люсі Гокінг, Стівен Гокінг. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2018. – 344 с.

На нашій планеті відбувається щось дуже дивне: з банкоматів навсібіч розлітаються гроші, авіалінії роздають безплатні квитки, у супермаркетах зникли продукти… Що спричинило такий хаос? Це й намагаються з’ясувати найкращі друзі Джордж та Енні, вигадуючи план порятунку світу в хатинці на дереві. Долаючи земні й космічні небезпеки разом із героями книжки, ти, любий читачу, і цього разу довідаєшся чимало цікавого! Чи завжди панує ніч на темному боці Місяця? Як влаштований комп’ютер і чи є завдання, які йому не під силу? Скільки бітів інформації міститься в людській ДНК? Звідки на Землі взялося стільки біологічних видів? І яка ймовірність того, що нас, людей, колись замінить нова форма життя?.. Тож не зволікай — на тебе чекає багато загадок, викликів і, звісно, неймовірних пригод!

блакитний

Гокінг Л., Гокінг С. Джордж і блакитний супутник : роман / Люсі Гокінг, Стівен Гокінг. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2018. – 336 с.

П’ята книжка з серії про Джорджа Стівена та Люсі Гокінґів. Джордж та Енні — двоє відчайдушних підлітків, які понад усе на світі мріють знову побувати в космосі — цього разу проходять відбір у космічний табір і розпочинають запеклу боротьбу, щоби стати першими астронавтами, які полетять на Марс. Але в таборі діється щось підозріле: випробування стають надто ризикованими, працівники кудись зникають, а роботів навколо усе більшає… Чи вдасться друзям впоратися із хитромудрими завданнями і потоваришувати з тими, з ким вони змушені співпрацювати в парі? Що за дивовижі заховані у високих коробках, під’єднаних до чудернацьких апаратів? Звідки взялися дірки на скрижанілій поверхні Європи — одному з найбільших супутників Юпітера? І скільки ще таємничих загадок треба розгадати, аби вибратися з лабіринту небезпек?

привіт

Грьонтведт Н. Привіт, це я!  Кн. 1 / Ніна Елізабет Грьонтведт. – Львів. : Видавництво Старого Лева, 2010. – 344  с.

Знайомтеся, це Уда. Їй дуже кортить розповісти вам про все на світі – про себе, про батьків і сестричку Ерле, про найкращу подругу Геллє і її брата-телепня Стіана. Але таке не будеш розбалакувати першому стрічному. Тому Уда пише все це у щоденнику, який надійно замикає на ключик і який стане її єдиною розрадою, коли життя полетить шкереберть, а світ здаватиметься ворожим. Що робити, коли на душі так мулько і здається, що ніхто тебе не любить? І чи зможе Уда зрозуміти, що часто між любов’ю та ненавистю пролягає тонка межа?

Грьонтведт Н. Абсолютно нецілована. Кн. 2 / Ніна Елізабет Грьонтведт. Львів. : Видавництво Старого Лева, 2015. 320 с.

Героїня Уда Андреа Стоккгейм – вже знайома українським читачам за книгою «Привіт, це я!» – знову пише про себе, свою найближчу подругу Геллє, молодшу сестричку Ерле, тата й маму, шкільних друзів. І… про свої перші закоханості. Словом, про всі-всі найпотаємніші таємниці, про які можна писати в чудовому новенькому записнику-щоденнику, який замикається на ключик.

Грьонтведт Н. Суперліто. Кн. 3 / Ніна Елізабет Грьонтведт. – Львів. : Видавництво Старого Лева, 2017. – 344  с.

Уда знову повертається, з новим щоденником і новими історіями про своє суперліто. Дівчинка подорослішала – і в неї тепер купа справ: випускний у молодшій школі, шкільна закоханість, канікули в літньому таборі, пригоди і… ще одна закоханість? Сторінки щоденника швидко заповнюються: Уда записує туди свої вагання й сумніви і переконується, що щасливі й нещасливі миті в житті завжди поруч.

Грьонтведт Н. Happy End, попри все?.. Кн. 4 / Ніна Елізабет Грьонтведт . – Львів. : Видавництво Старого Лева, 2018. – 376  с.

Уда починає навчатися у старшій школі, і майже одразу в неї з’являється коханий. Але яке воно, справжнє кохання? Чи можна закохатися в когось, кого зовсім не знаєш і з ким якось ніяково поруч? І чи завжди гарна історія про кохання закінчується щасливо? Уда відкриває для себе неймовірно романтичну історію Ромео та Джульєтти, яка завершується зовсім не гепі-ендом, – зате сповнена неземних почуттів, від яких йде обертом голова… Дорослі кажуть, що закоханість – то лише вплив гормонів. Чия ж правда?

мандрівний

Джонс Д. Мандрівний Замок Хаула / Діана Вінн Джонс ; пер. з анг. А. Поритка. – Львів : ВСЛ, 2017. – 352 с.

Зла відьма перетворює Софі на старезну бабусю. Дівчина потрапляє в таємничий замок чарівника Хаула і укладає угоду з вогняним демоном, завдяки якому i рухається замок. На шляху до звільнення від закляття Софі доведеться розгадати багато загадок та побороти численні перешкоди…

повітряний

Джонс Д. Повітряний Замок / Діана Вінн Джонс ; пер. з анг. А. Поритка. – Львів : ВСЛ, 2009. – 310 с.

На східному базарі торгує килимами юнак на ім’я Абдулла. Якось йому до рук потрапив справжній скарб – килим-самоліт, який переносить його до красуні-принцеси. Юнак закохується в принцесу, однак його кохану викрадає грізний див, а на самого Абдуллу починають полювання слуги султана. Карколомні пригоди Абдулли до останньої сторінки тримають у напрузі. А на читачів чекають приємні несподіванки і зустрічі з героями попередньої книги Діани Вінн Джонс «Мандрівний замок Хаула», зокрема із Софі, чарівником Хаулом і вогняним демоном Кальцифером.

артеміс

Колфер Й. Артеміс Фаул. Розум проти чарів. Кн.1. Фантастичний роман / Йоун Колфер ; пер. з англ. О. М. Мокровольський; іл. В. А. Дунаєвої. – К.: Школа, 2006. – 320 с.: іл. – (Дит. світ. бест.).

Ім’я цього юного генія-авантюриста добре відоме читачам багатьох країн, і вони з нетерпінням чекають на вихід усе нових розповідей про улюбленого героя та його друзів і ворогів. Літературним «батьком» Артеміса є ірландський письменник Йоун Колфер (нар. у 1965 p.). Його перу належать кілька популярних романів, повістей та оповідань, але саме завдяки «фауліані» він зажив світової слави.

виппадок

Колфер Й. Артеміс Фаул. Випадок в Арктиці. Кн. 2 / Йоун Колфер. – Вид. Ранок, 2016. – 320 с.

Від одного звуку його імені вороги здригаються. І дійсно, Артеміс Фаул уміє справити незабутнє враження. Цей юний геній вирізняється неймовірною гостротою мислення, миттєвою реакцією і повною відсутністю страху. Декому він здається машиною. Але це не так. Незважаючи на всі свої досягнення і блискучі кримінальні операції, Артеміс залишається тринадцятирічним хлоп’ям, здатним на сильні почуття і готовим на все, щоб урятувати дорогу йому людину…

чарівник

Ле Гуїн У. Чарівник Земномор’я. Кн. 1 / Урсула Ле Гуїн ; пер. з англ. А. Сагана ; іл. Н. Клочкової. – К.: Вид. група КМ-БУКС, 2018. – 256 с. іл.

Ґед став найвидатнішим магом Земномор’я. А колись його звали Яструб, і він був безрозсудним юнаком, жадним до сили й знань, який, злегковаживши давньою таємницею, прикликав з потойбіччя жахну тінь. Це повість про його випробування, про те, як осягав він словеса потужних заклинань, як приборкав дракона, старого як світ, як він ходив до царства смерті, щоб відновити Рівновагу.

гробниці

Ле Гуїн У. Гробниці Атуану.  Кн. 2 / Урсула Ле Гуїн ; пер. з англ. А. Сагана ; іл. Н. Клочкової. – К.: Вид. група КМ-БУКС, 2017. – 232 с. іл.

Коли Тенар обрали верховною жрицею прадавніх безіменних Сил Землі, її позбавили всього, що в неї було: дому, родини, майна, навіть імені. Зараз вона – просто З’їдена, Арха. Один із її обов’язків – охороняти Атуанські Гробниці, де покояться сили Темряви. Аж от на острові з’являється чарівник Ґед на прізвисько Яструб, він хоче вкрасти найбільший скарб гробниць – Кільце Ерет-Акбе. Тенар не може допустити цього, але Ґед – носій світлої магії, а крім того, він повідає Тенар про краї, в яких вона ніколи не була і навіть не чула про їхнє існування. Чи вистачить їй духу порвати з силами пітьми та ступити назустріч незвіданому?

пан бело

Маар П. Пан Белло і блакитне диво. Кн. 1 / Пауль Маар ; пер. з нім. В. Романця, ПП «Видавництво «Теза»», 2005. – 256 с. : іл.

“Якби тоді до тата в аптеку не прийшла та старенька бабуся, ми не зазнали б усіх отих наших клопотів”. Так починається історія про Макса та його песика Белло. А якщо бути точним — починається сам пан Белло.
Шалена казка про перетворення від живого класика сучасної німецької літератури Пауля Маара з чудовими ілюстраціями Уте Краузе.

новеньке

 Маар П. Новеньке про пана Белло . Кн. 2 / Пауль Маар ; пер. з нім. В. Романця, ПП «Видавництво «Теза», 2011. – 224 с. : іл.

Гайда на пошуки настоянкового рецепту! Рецепт мусить зберегтися у старих прадідових паперах. І тоді Макс і пан Белло зможуть зварити чудодійне питво самі! Бо без блакитної настоянки пан Белло знову перетвориться на собаку… Друга повість про Макса й пана Белло – бурхлива, сповнена гумору й несподіванок! Уперше перекладено українською.

що не день

Маар П. Що не день, то субота. Кн. 1 / Пауль Маар ; пер. з нім. В. Романця, ПП «Видавництво «Теза», 2006. – 158 с. : іл.

Дорослий пан Пляшкер боїться геть усіх – свого шефа, господиню будинку… Його треба терміново рятувати. Зарадити зможе лише Суботик – руде створіння у водолазному костюмі, яке грає у футбол сирними кулями, залюбки їсть коміри та віконні ручки і здійснює найнеймовірніші бажання.

машина

Маар П. Машина для здійснення бажань, або Суботик повертається в суботу. Кн. 2 / Пауль Маар ; пер. з нім. В. Романця, ПП «Видавництво «Теза»», 2015. – 188 с. : іл.

Маленьке цікаве створіння Суботик має рожевий ніс п’ятачок та яскраво-руде волосся. Кожної суботи він повертається до пана Пляшкера, щоб поговорити та провести добре час. Але цього разу він прийшов в гості не з пустими руками, а з машиною для здійснення бажань. Яким чином вона працює і які бажання втілює в життя? Які завгодно! Вирощує серед кухні яблуню, в’їжджає на авто в сусідній будинок або доводить сусідського пана Амфібера до сказу. Цікава, захоплива, смішна книга, яка створить хороший та добрий настрій.

ккитобус

Маар П. Китобус, або нові цятки для Суботика. Кн. 3 / Пауль Маар ; пер. з нім. В. Романця, ПП «Видавництво «Теза», 2006. – 180 с. : іл.

Суботик— миле й кумедне створіння у водолазному костюмі і з хоботцем замість носика — давно полюбився не лише панові Пляшкеру, а й усім нам. Одначе панові Пляшкеру пощастило найдужче, бо саме його Суботик зве своїм татусем і на його примхи витрачає своє найбільше багатство — дивовижні сині цятки, здатні виконати будь-яке бажання, якщо його лише правильно сформулювати.
Одначе цього разу все навпаки -г- тепер уже вічно сором’язливий пан Пляшкер виконує всі забаганки свого винахідливого й непосидючого синочка. І дається це йому вкрай нелегко, тим паче, що він саме під цю пору несподівано… закохався!

пляшкер

Маар П. Суботик для Мартіна Пляшкера. Кн. 4 / Пауль Маар ; пер. з нім. В. Романця, ПП «Видавництво «Теза»», 2017. – 224 с. : іл.

Мартін Пляшкер такий самий сором’язливий і не рішучий, як і його тато. Мартінові 10 років, і йому подобається дівчинка з паралельного класу, він заздрить сміливішим і популярнішим одноліткам, але сам нічого не робить, щоби щось змінити.
”Я всього боюсь” – зізнається він мамі. Та якось з’являється Суботик…

джуді

Меган МакДоналд Джуді Муді. Кн. 1 : повість / Меган МакДоналд; пер. з англ. Н. Ясіновської. – Львів : ВСЛ, 2017. – 144 с.

На вас чекає знайомство з кумедною дівчинкою на ім’я Джуді Муді, у якої частенько змінюється настрій. Він буває хороший, поганий, передшкільний, шкільний – який завгодно. А ще у неї є молодший братик Стінк, найкращий друг Рокі та «заклятий» друг Френк Перл. Вони потрапляють у різноманітні пригоди, вчаться тішитися маленьким і великим радощам. А головне – вони неодмінно подарують усім читачам усмішку!

стає

Меган МакДоналд Джуді Муді стає знаменитою. Кн. 2 : повість / Меган МакДоналд; пер. з англ. Н. Ясіновської. – Львів : ВСЛ, 2015. – 128 с.

Усі діти довкола Джуді Муді уже хоч трішечки знамениті, а Джесіка Фінч навіть стала Королевою правопису. Також Джуді виявила, що тато переміг у радіовікторині, мамине фото надрукували в газеті, а братика показували по телебаченню. У дівчинки з’являється мета — стати знаменитою. Який шлях вона обере, і чи допоможуть їй друзі? Читайте у другій повісті про пригоди веселунки Джуді Муді.

рятує світ

Меган МакДоналд Джуді Муді рятує світ. Кн. 3 : повість / Меган МакДоналд; пер. з англ. Н. Ясіновської. – Львів : ВСЛ, 2016. – 144 с.

Що робити, якщо ти хочеш врятувати світ, а твоя родина нищить тропічний ліс? Джуді Муді не здається і починає з малого, адже вчитель сказав, що навіть одна людина може змінити світ. А вона – не одна.

віщує

Меган МакДоналд Джуді Муді віщує майбутнє. Кн. 4 : повість / Меган МакДоналд; пер. з англ. Н. Ясіновської. – Львів : ВСЛ, 2016. – 160 с.

Четверта книга з серії про Джуді Муді, де дівчинка навчилась віщувати майбутнє! Не вірите? От і однокласники не вірять. І навіть її найкращі друзі – Рокі та Френк – сумніваються. А Джуді тим часом уважно за всіма спостерігає, читає книжки про ясновидців і готується здійснити своє грандіозне передбачення. Яке? Читайте у четвертій повісті про пригоди веселунки Джуді Муді.

лікарка

Меган МакДоналд Джуді Муді лікарка. Кн. 5 : повість / Меган МакДоналд; пер. з англ. Н. Ясіновської. – Львів : ВСЛ, 2017. – 176 с.

Часом трапляються мляві дні, коли нічого не хочеться. Особливо йти до школи. І мама невблаганна. Та, коли Джуді приходить у свій клас, виявляє, що за учительським столом сидить… скелет! І це лише перша приємна несподіванка. 3-«Т» клас вивчатиме будову тіла, відвідає швидку допомогу, Джуді лікуватиме брата і навіть прооперує… Кого? Як стверджує сама Джуді, це ідеальний пацієнт…

проголошує

Меган МакДоналд Джуді Муді проголошує незалежність. Кн. 6 : повість / Меган МакДоналд; пер. з англ. Н. Ясіновської. – Львів : ВСЛ, 2017. – 176 с.

 Це так обурливо, коли в тебе – купа обов’язків і жодних свобод! Щодня треба причісуватися, чистити зуби, застеляти ліжко, годувати Мишу, а ще – бути доброю до меншого брата! Джуді Муді вирішила проголосити незалежність. Та їй доведеться докласти чимало зусиль, аби переконати батьків, що вона може бути самостійною й відповідальною.

навколо

Меган МакДоналд Джуді Муді навколо світу за 8 1/2 днів. Кн. 7 : повість / Меган МакДоналд; пер. з англ. Н. Ясіновської. – Львів : ВСЛ, 2017. – 176 с.

Як бути, якщо в тебе з’являється новий друг – цікавий і прикольний, а давні друзі ображаються, що ти зовсім про них забула? Чи впорається Джуді? Чи помириться з Рокі й Френком вчасно, щоб підготувати разом шкільний проект? Інакше їхній клас не встигне здійснити навколосвітню мандрівку за вісім днів…

до коледжу

Меган МакДоналд Джуді Муді йде до коледжу. Кн. 8 : повість / Меган МакДоналд; пер. з англ. Н. Ясіновської. – Львів : ВСЛ, 2019. – 144 с.

Улюблений учитель поїхав у відрядження, а вчителька на заміну впровадила нові правила. На математиці вона роздає цукерки – усім, окрім Джуді Муді, тому Джуді потрібно займатися додатково, зі студенткою-репетиторкою. Чи полюбить Джуді математику? Чи здивує пана Тодда, коли він повернеться до школи? Як сприймуть друзі нове захоплення Джуді Муді?

енн

Монтгомері Л.-М. Енн із Зелених Дахів. Кн. 1 : роман / Люсі-Мод Монтгомері; пер. з англ. Анни Вовченко. – Львів : Урбіно, 2016. – 320 с.

Події цієї чудової книжки відбуваються в далекій Канаді, на острові Принца Едварда. На фермі Зелені Дахи живуть немолоді вже брат із сестрою, Метью й Марілла Катберти. Якось вони вирішили взяти із сирітського притулку хлопця, котрий міг би допомагати їм у господарстві. Проте їхньому здивуванню не було меж, коли виявилося, що замість хлопця до них прибула руденька худорлява дівчина, Енн Ширлі. І в цієї незвичайної істоти виявилася напрочуд химерна вдача!

ейвонлі

Монтгомері Л.-М. Енн із Ейвонлі. Кн. 2 : роман / Люсі-Мод Монтгомері; пер. з англ. Анни Вовченко. – Львів : Урбіно, 2017. – 272 с.

Після вчительської семінарії Енн повертається до Ейвонлі, щоб працювати в місцевій школі. Юній учительці доведеться завойовувати прихильність і любов своїх учнів, бо ж серед них чимало шибеників, ледарів і незграб. До того ж, у Зелених Дахах вона мусить допомагати виховувати шестирічних близнят, Дору й Деві, чия мама, далека родичка Марілли, померла. На щастя, Енн вкотре переконується, що в житті завжди можна зустріти рідну душу. Крім того, дівчина раптом усвідомлює, що їй дедалі більше подобається один юнак… Книжки канадської письменниці Люсі-Мод Монтгомері (1874–1942) вже понад століття користуються величезним успіхом у всьому світі. Щороку вони видаються мільйонними накладами у США, Канаді, Австралії та країнах Європи, за ними знято популярні кінофільми. Це друга книга із циклу про життя Енн Ширлі, який складається з восьми романів.

принца

Монтгомері Л.-М. Енн із Острова Принца Едварда. Кн. 3 : роман / Люсі-Мод Монтгомері; пер. з англ. Анни Вовченко. – Львів : Урбіно, 2016. – 272 с.

Час невблаганно плине, і мрійлива дівчинка, а потім – зовсім юна вчителька перетворюється на чарівну студентку. Мрії Енн про навчання здійснюються, вона полишає ейвонлійську школу та їде до Редмондського коледжу. Перед нею нові можливості, нові знайомства, нові друзі й сердечна подруга Філіппа… Крім того, врода Енн і її небуденний розум привертають усе більше уваги. Природно, що довкола аж роїться від юнаків, і не один бажав би, щоб ця гордовита красуня стала для нього не лише другом. Іноді Енн сама не може розібратися у власних почуттях. Хто їй більше до душі – багатий і вродливий Рой Гарднер чи все-таки відданий Гілберт Блайт?

ейвонлійські

Монтгомері Л.-М. Ейвонлійські хроніки : роман / Люсі-Мод Монтгомері; пер. з англ. Анни Вовченко. – Львів : Урбіно, 2018. – 192 с.

На Острові Принца Едварда, де зростала наша улюблениця, Енн із Зелених Дахів, повсякчас відбуваються різні дивовижні історії, а долі їхніх героїв складаються незбагненним чином й іноді залежать від Його Величності Випадку! Проте буває, що випадку тут явно не досить. І тоді в ситуацію доводиться втрутитися нашій давній знайомій – Енні Ширлі. Як переконати Людовіка, що впродовж п’ятнадцяти років мляво залицяється до однієї й тієї самої жінки, нарешті зробити їй пропозицію? Як влаштувати шлюб Александра-Авраама, що уникає жінок, із Анжеліною, яка не менш уперто уникає чоловіків? Задля чого Леді Ллойд варто продати єдину фамільну цінність? Як примусити заручених Люсінду й Ромні порушити п’ятнадцятирічну обітницю мовчання? Дванадцять сповнених тонкого гумору оповідань, дванадцять історій потаємних надій і прихованих мрій, що вийшли з-під пера Люсі-Мод Монтгомері.

народжені

Мулл Б. Звіродухи. Народжені вільними. Кн. 1 / Брендон Мулл ; пер. з англ. Д. П. Святенка. – Х. : Вид. «Ранок», 2017. – 208 с. – (Серія «Звіродухи»).

Один спалах — та життя чотирьох дітей із різних куточків Ердасу змінюється назавжди: відтепер вони поєднані зі звіродухами. Таке поєднання відкриває нездоланну силу та велику відповідальністьь, особливо, якщо твоя тварина — легендарний дух І Полеглої Четвірки. Але чому легенда повернулась саме зараз?
Важка місія лягає на юнацькі плечі Конора, Абеке, Мейлін та Роллана: вони повинні врятувати світ від темної сиди, що знищує все на своєму шляху. І зробити це можна тільки т допомогою вірних супутників -звіродухів.

полювання

Стівотер М. Звіродухи. Полювання. Кн. 2 / Меггі Стівотер ; пер. з англ. Д. П. Святенка. – Харків : Вид. «Ранок», 2017. – 272 с. – (Серія «Звіродухи»).

Насувається велика пітьма. Загарбники, відібрані Зерифом, створили свою версію нектару — Жовч, що встановлює примусовий зв’язок зі звіродухом. Пожирач розшукує талісмани, аби підкорити світ та одержати перемогу в найвизначнішій війні. І зупинити фальшивих героїв можуть лише вони — четверо підлітків, яким вдалося викликати легендарних духів Полеглої Четвірки. Разом із Великими Звірами Абеке, Конор, Мейлін та Роллан вирушають у сповнену небезпеки подорож на пошуки другого талісмана — Залізного Кабана. Пліч-о-пліч із Зеленими мантіями вони готові битися проти ворогів і долати свої страхи. І навіть не підозрюють, що кожному з них, сміливих і відданих великій меті, все ж таки доведеться зробити важкий вибір між долею світу та особистими інтересами… Відкрий захопливий світ Ердасу разом із відважними героями та їхніми звіродухами!

мій дідусь

Нанетті А. Мій дідусь був черешнею / Анджела Нанетті ; пер. з італ. А. Маслюха ; іл. А. Стефурак. – Львів : ВСЛ, 2017. – 136 с. : іл.

Ця книга – родинна історія хлопчика Тоніно, розказана від його імені. Проста і казкова водночас. Така, що зачепить кожного знайомими ситуаціями, подіями, фразами і страхами.

У Тоніно є мама й тато, які не завжди знаходять спільну мову. Є дідусь і бабуся міські, а є – сільські. І вони зовсім різні, бо живуть у різних світах. І саме сільські дідусь і бабуся – Оттавіано і Теодолінда – словами, вчинками, тим, які вони є, відкривають перед Тоніно, а отже – й перед нами, скарби емоцій, вчать розуміти себе й близьких, сприймати і переосмислювати навіть найскладніші речі та явища. Навіть смерть, яка є невід’ємною частиною життя.

чоловік

Нанетті А. Чоловік, який вирощував комети / Анджела Нанетті ; пер. з італ. А. Маслюха ; іл. А. Стефурак. – Львів : ВСЛ, 2016. – 152 с. : іл.

Мало хто вміє зазирнути в душу дитини так глибоко, як це робить Анджела Нанетті: недарма італійська літературна критика охрестила її «поетесою дитячих душ». У цій книжці, головний герой якої, Арно, живе з мамою на ім’я Міріам і молодшим братом Бруно у хатині поблизу невеликого гірського села, дійсність дивовижно й дуже органічно переплелася з казкою. Це розповідь про велику втрату — і про віднайдення, а ще про те, як важливо попри все зберігати вірність своїм мріям, адже тоді вони неодмінно збуваються, хоч іноді це стається не зовсім так, як ми сподівалися.

Як і всі твори Анджели Нанетті, ця книжка — не тільки для дітей. Вона для всіх, хто вірить у мрії і часом підносить погляд до зоряного неба: ану ж там з’явиться комета, яка несе відповіді на запитання — у кожного свої.

маленькі

Олкот Л.М. Маленькі жінки / Луїза Мей Олкот. Кн. 1 ; пер. з англ. О. Гладкий. – Львів : Свічадо, 2016. – 320 с.

Роман “Маленькі жінки” можна без перебільшення назвати одним із найвідоміших творів американської літератури для юнацтва. Втім, цю книжку може читати малий і дорослий, юний і зрілий. Четверо сестер Мег, Джо, Бет та Емі — справжні маленькі жінки. Дівчата народилися у небагатій, але дуже дружній сім’ї. Вони готують їжу, працюють, допомагають в домашніх справах, очікуючи на батькове повернення з війни. “Маленькі жінки” – зворушлива, місцями сумна, а іноді з гумором історія про те, до чого потрібно прагнути і у що вірити. Це розповідь про благородство, відданість і справжню любов.

мален

Олкот Л.М. Маленькі жінки / Луїза Мей Олкот. Кн. 2 ; пер. з англ. О. Гладкий. – Львів : Свічадо, 2014. – 320 с.

Книга надихає до змін. Історія чотирьох сестер змушує переосмислити сенс життя. У кожного своя доля, але наскільки успішною вона буде залежить від нас. Так Джо вирішує стати письменницею і йде до своєї мети попри чималі життєві перипетії. Історія сестер вчить вибачати, адже дружні стосунки сестер понад усе. Читаючи дану книгу можна почерпнути багато позитиву.

скрізь повно кроликів

Пантермюллер А. Лотта та її «катастрофи». Скрізь повно кроликів. Книга 1 / Аліс Пантермюллер ; пер. з нім. І. Андрієнко-Фрідріх ; іл. Даніели Коль. – Х. : ВД «Школа», 2017. – 184 с. – (Серія «Лотта та її «катастрофи»».)

Створили Лотту відома німецька дитяча письменниця Аліс Пантермюллер і талановита художниця-ілюстратор Даніела Коль. Це незвичайний щоденник начебто звичайної десятирічної дівчинки, яка понад усе мріє про домашню тваринку: кролика, собачку або хоча б маленьку овечку. Та чомусь мама натомість дарує їй ненависну блокфлейту, через яку, на думку Лотти, у її житті постійно трапляються «катастрофи»… Книжка припаде до смаку дітям та дорослим, які люблять веселі пригоди і готові до захопливого читання та невпинного реготання!

наскільки

Пантермюллер А. Лотта та її «катастрофи». Наскільки все куме-е-едно? Книга 2 / Аліс Пантермюллер ; пер. з нім. І. Андрієнко-Фрідріх ; іл. Даніели Коль. – Х. : ВД «Школа», 2017. – 160 с. – (Серія «Лотта та її «катастрофи»».)

Лоттина шкільна суперниця Береніка організувала ансамбль «Береніка у колі дівчат». Туди увійшли майже всі дівчата їхнього класу, крім Лотти і Шаєн. Але подруги не засмучуються — вони назвали суперниць «Бараницями» та мершій організували власну банду «Шалені кролики»! Та ще й узяли до себе Пауля з його халабудою на дереві. Як на лихо, «Шаленим кроликам» дошкуляють не тільки «Бараниці», а й «Рокери». І Лоттина банда вирішує здихатися всіх суперників за допомогою індійської блокфлейти. Тож химерні пригоди тривають!

заклинателька

Пантермюллер А. Лотта та її «катастрофи». Заклинателька змій. Книга 3 / Аліс Пантермюллер ; пер. з нім. І. Андрієнко-Фрідріх ; іл. Даніели Коль. – Х. : ВД «Школа», 2017. – 160 с. – (Серія «Лотта та її «катастрофи»».)

Нарешті настали канікули! Більшість моїх однокласників залишаються вдома. Тільки наша родина їде на біохутір до Баварії. Хоча я та мої брати-дурбецали вирішили, що це геть нечесно і краще відпочивати на якомусь острові в Середземному морі. Але, з іншого боку, на біохуторі повно всіляких тварин, а я їх страшенно люблю! До того ж тепер на них можна потренуватися, адже я навчилася заклинати змій. На хуторі, мабуть, немає змій, проте для заклинання згодяться й дощові черв’яки, які залюбки танцюватимуть під мою блокфлейту. Потрібно лише дібрати правильні звуки… Для захопливого читання та невпинного реготання!

тварини

Пантермюллер А. Лотта та її «катастрофи». Тварини, рятуйтеся! Книга 5 / Аліс Пантермюллер ; пер. з нім. І. Андрієнко-Фрідріх ; іл. Даніели Коль. – Х. : ВД «Школа», 2018. – 160 с. – (Серія «Лотта та її «катастрофи»».)

У Лоттиному класі сталося щось абсолютно неймовірне: 5-Б виграв конкурс! І тепер учні цього класу мають розмалювати будівельний паркан, та ще й тваринами під загрозою вимирання. Зрозуміло, що Лотта з Шаєн докладають чималих зусиль. Адже вони не хочуть, щоб зникли панди, тасманійські дияволи і все таке. Лотті спало на думку намалювати черепаху Купу, тому що ця бідолашна тварина живе вдома одна-однісінька. Вона, звісно, старезна й трохи нуднувата, але Лотта все одно не хоче, щоб вона вимерла! Добре, що в зоопарку є ще багато різних тварин, яких можна врятувати…

остан

Пантермюллер А. Лотта та її «катастрофи». Останній цьомчик лося. Книга 6 / Аліс Пантермюллер ; пер. з нім. І. Андрієнко-Фрідріх ; іл. Даніели Коль. – Х. : ВД «Школа», 2018. – 160 с. – (Серія «Лотта та її «катастрофи»».)

З будь-якою десятирічною дитиною трапляються пригоди. Але, не кожен може про них розповісти так, щоб всі навколо починали голосно сміятися. Перед вами щоденник звичайної десятирічної дівчинки Лотти. Вона, як ніхто інший, вміє з властивим їй дивним почуттям гумору, описувати власні численні “катастрофічні” пригоди. У новій частині своїх веселих пригод, вона повідає про те, як разом з батьками, братиками і своєї кращою подружкою Шаєн, вирушили на кораблі, проводити літні канікули до Швеції. Лотта наповнить гумором розповіді про те, як вони будуть жити, як то кажуть, в диких умовах. Вона розповість про ночівлю в наметі, далеко від цивілізації і про подолання страхів перед тими, хто населяє ліс, такими істотами як вовки, ведмеді і навіть тролі. Але, побувають вони не тільки в дикій місцевості, їм вдасться відвідати незабутній парк “Світ Астрід Ліндгрен”. Всі свої численні пригоди, вони будуть записуватимуть, щоб потім поділитися враженнями з їхнім другом Паулем.

сирнааа

Пантермюллер А. Лотта та її «катастрофи». Сирна лихоманка. Книга 7 / Аліс Пантермюллер ; пер. з нім. І. Андрієнко-Фрідріх ; іл. Даніели Коль. – Х. : ВД «Школа», 2018. – 160 с. – (Серія «Лотта та її «катастрофи»».)

Відколи розпочався новий навчальний рік, у Лоттиному класі панує нестерпний сморід. І винен у цьому бутерброд її нового однокласника Ремі. Він родом із Франції й постійно їсть хліб із камамбером, чи як там той смердючий сир називається. На жаль, пані Кака́ло посадила Ремі прямісінько між Шаєн і Лоттою. Шаєн він навіть подобається, а ось Лотті — навпаки!!! Адже він щодня приносить їй якийсь подарунок: плюшевих котиків, футболки із сердечками і все таке. Отож Лотті треба терміново якось позбутися цього Ремі. У крайньому разі за допомогою її блокфлейти.

без лами

Пантермюллер А. Лотта та її «катастрофи». Без лами немає драми. Книга 8 / Аліс Пантермюллер ; пер. з нім. І. Андрієнко-Фрідріх ; іл. Даніели Коль. – Х. : ВД «Школа», 2019. – 160 с. – (Серія «Лотта та її «катастрофи»».)

Лоттин клас разом із пані Какало та паном Меліном вирушає в подорож. Просто супер! Увесь 6-Б проведе цілий тиждень на Балтійському морі в панському маєтку родини фон Козебрик. Це справжні барони, і вони мають багато різних тварин, серед яких чайки, риби, коні й навіть одна лама. Та, на жаль, там проживають ще й абсолютно нестерпні восьмикласники, які постійно всіх дражнять, а особливо Пауля. Якщо так триватиме й далі, то Лотті з Шаєн доведеться об’єднатися з пришелепуватими бараницями й рокерами! Добре, що Лотта про всяк випадок прихопила свій антиберенічний спрей… і свою чарівну блокфлейту!

клас

Пекарська М.-К. Клас пані Чайки / Малгожата-Кароліна Пекарська ; пер. Б. Ю. Антоняк ; ред. А. О. Івченко. – Х. : ВД «Школа», 2016. – 336 с.

Ця книга є молодіжним бестселером у Польщі. У ньому розповідається про те, що цікаво підліткам: про труднощі їхнього віку, про негаразди у школі та вдома, але насамперед – про перші почуття й розчарування. Головні герої роману, варшавські гімназисти, вчаться складного мистецтва прийняття іншої людини — з усіма її вадами — і врешті пізнають ціну дружби.

лоте

Пекарська М.-К. Лотерея / Малгожата-Кароліна Пекарська ; пер. Б. Ю. Антоняк ; ред. А. О. Івченко. – Х. : ВД «Школа», 2017. – 336 с.

У «Лотереї», продовженні книги «Клас пані Чайки», герої дорослішають і перед ними великий світ розкриває свої широкі обійми. І зараз їм доводиться вибирати майбутній фах, друзів, коханих і навіть… життя чи смерть! А це вже справді Вибір з великої літери. І здається, що життя скидається на лотерею, де кожен із героїв має білет. Тільки от постає питання: як дістати виграшний білет? Як зробити певну «ставку» на щось чи на когось і не помилитися? І нарешті — що треба вчинити, аби пощастило у цій шаленій лотереї під назвою «Життя»?

поліана

Портер П. Поліана / Елеонор Портер ; пер. з англ. В. Панченко ; іл. В. Коверзнева. – ВД «Рідна мова», 2017. – 240 с.

За мотивами цього твору знято кілька телесеріалів і фільмів. Секрет популярності роману криється у принадливості образу Полліанни — сонячної дівчинки, ”дівчинки-радості”. Це захоплива розповідь про дванадцятирічне чарівне створіння, з появою якого змінилося життя в провінційному містечку. Маленька дівчинка завдяки своїй доброті, безпосередності, життєрадісності та енергійності зуміла розтопити серця людей, приречених на сіре, безпросвітнє існування.

дорослішає

Портер П. Поліана дорослішає/ Елеонор Портер ; пер. з англ. В. Чайковського ; іл. В. Дунаєвої. – К. : Національний книжковий проєкт, 2013. – 320 с. : іл. – (Бібліотека шкільної класики).

Цей твір є продовженням роману “Полліанна”. Ви дізнаєтеся, як склалася подальша доля сонячної дівчинки. Ви знову зустрінетесь з уже відомими вам персонажами в нових життєвих ситуаціях. Познайомитеся і з новими героями – усіма тими, кого Полліанна навчила грі в радість. Ця книжка, безперечно, змінила на краще й життя багатьох читачів.

прокляте

Ролінг Дж. К., Тіффані Дж. та Торн Дж. Гаррі Потер і прокляте дитя / Джоан Ролінг. Сценарій п’єси. Пер. з англ. / – К. : А-БА- БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2019, вид. 14. – 352 с.

Сценарій п’єси за сюже­том Джоан Ролінґ, написаної у співавторстві з Джоном Тіффані та Джеком Торном, яка з 30 липня 2016 року з неймовірним успіхом іде в лондонському театрі «Палас».;Події в п’єсі розгортаються через дев’ятнадцять років після пере­можної битви за Гоґвортс, якою закінчується сьома, за­ключ­на, частина «поттеріани»; Бути Гаррі Поттером нелегко, а надто тепер, коли він — працівник Міністерства магії, трудоголік, одружений батько трьох школяриків. Доки Гаррі Поттер бореться зі своїм мину­­лим, яке ніяк не хоче відпускати, його молодшому синові Албусові доводиться миритися з тягарем свого знаменитого роду, — спадком, якого він не обирав. У той час, як минуле зловісно змішалося з майбутнім, батько і син пізнають сумну істину: інколи темрява виходить звідти, де її ніхто не чекав; Це один з найперших перекладів п’єси у світі після англо­мовного видання.

казки

Ролінг Дж. Казки Барда Бідла / Джоан Ролінг ; пер. з англ. В. Морозов. – К. : А-БА- БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2009, вид. 2. – 128 с. : іл.

Казки барда Бідла безпосередньо пов’язані з книгами про Гаррі Поттера. Це п’ять абсолютно несхожих казкових історій, читання яких викликає то захоплення, то сміх, а то й тривожне відчуття смертельної загрози. І маґлам, і чарівникам буде вельми цікаво ознайомитися з коментарями Албуса Дамблдора, у яких він ділиться невідомою досі інформацією про життя Гоґвортсу. Унікальна й магічна книжка з ілюстраціями самої Дж. К. Ролінґ.

фантастичні

Ролінг Дж. Фантастичні звірі і де їх шукати / Джоан Ролінг ; пер. з англ. В. Морозов. – К. : А-БА- БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2009, вид. 2. – 128 с. : іл.

Жодна чаклунська родина в країні не обходиться без примірника «Фантастичних звірів». Відтепер маґли теж матимуть нагоду дізнатися, де живе квінтолап, що їсть пухканець і чому не варто залишати молоко для кнарла. Кошти з продажу цієї книжки віддадуть у фонд «Comic Relief», а отже, всі ті гривні й ґалеони, які ви сплатите за неї, сотворять чари, потужніші за будь-яку чаклунську магію. Якщо ж і це не переконає вас розлучитися з грішми — що ж, тоді можу лише сподіватися, що принаймні якийсь перехожий чаклун, побачивши, як вас атакує мантикор, виявить більше чуйності. (Албус Дамблдор).

квідич

Ролінг Дж. Квідич крізь віки / Джоан Ролінг ; пер. з англ. В. Морозов. – К. : А-БА- БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2016, вид. 3. – 96 с.

Я не знала, чого очікувати від цієї книги, написаної Дж.К. Роулінг (якою я захоплююся!) про “історію” магічного спорту квідич. Проте, я була приємно здивована тим, що в той час як деякі глави, що пояснюють правила “спорту” були свого роду стомлюючими, їх були мало, а от більшість глав були дійсно кумедними і цікавими. З цієї книги ви можете дізнатися, чому було прийняте рішення використовувати саме мітли, щоб літати. Крім того, ви дізнаєтеся про офіційні квіддичні команди у британській лізі, і навіть про те, наскільки популярний чи ні цей вид спорту в інших країнах і континентах (мені особливо сподобалося про Нову Зеландію). Маринюк Світлана 16 жовтня 2016 р.

магія

Ролінг Дж. Історія магії. Велике ілюстроване видання / Джоан Ролінг ; пер. з англ. В. Морозов. – К. : А-БА- БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2019. – 256 с. : іл.

Це подарункове видання можна вважати путівником до виставки Британської бібліотеки в Нью-Йоркському історичному товаристві під назвою «ГАРРІ ПОТТЕР: ІСТОРІЯ МАГІЇ», де представлено справжню скарбницю магічних артефактів, а також чернетки рукописів та оригінали рисунків Дж.К. Ролінґ і дивовижні ілюстрації поттеріани роботи Мері Ґрандпре, Джима Кея та Браяна Селзніка.

дар вогню

Соболь К. Дар вогню : роман. Книга 1 / Катерина Соболь ; пер. з рос. Н. Коцюби, Н. Косенко ; іл. О. Закис. – Х. : ВД «Школа», 2017. – 400 с. – (Серія «Дарителі»).

В одному чарівному королівстві, окрім звичайних людей, мешкають дивовижні істоти: дереволюди скриплери, моторошна нічна сторожа, прекрасна крижана королева, лісовий блукалець Благеньке Пальтечко, могутній чарівник Барс та ще чимало чарівного люду. І кожен мешканець того краю колись мав певний дар, отриманий від Серця чарів. Та ось Серце зникло, а з ним щезли й дари…

Відтоді спливло триста років, і зненацька історія, що на той час перетворилася на казку, ожила. І перед юнаком Генрі, що має дар вогню, постає нелегке завдання: здолати підступне Зло, знайти Серце чарів та повернути людям дари.

королі

Соболь К. Королі майбутнього : роман. Книга 2 / Катерина Соболь ; пер. з рос. Н. Коцюби, Н. Косенко ; іл. О. Закис. – Х. : ВД «Школа», 2018. – 368 с. – (Серія «Дарителі»).

У другій книзі циклу «Дарителі» головний герой Генрі вирушає до замку, аби віддати Серце чарів королю. Здавалося, ось і закінчилась чарівна казка, але несподіваний лютий вітер повертає всі події в інший бік, і тепер у замку розгортається жорстока боротьба за королівську корону. Неждано-негадано насувається зловісна, таємнича пітьма, огортає замок і хижо нависає над кожним. Чи здолає Генрі цю темну силу, чи вона таки поглине замок? Хто в цій шаленій війні виявиться другом, а хто — ворогом? І чи знайдеться, нарешті, омріяна корона?

гра

Соболь К. Гра мудрих : роман. Книга 3 / Катерина Соболь ; пер. з рос. Н. Коцюби, Н. Косенко ; іл. О. Закис. – Х. : ВД «Школа», 2018. – 320 с. – (Серія «Дарителі»).

У третій книзі циклу «Дарителі» чарівне королівство тривожать чутки про лихих істот, які спали триста літ і прокинулися з поверненням Серця чарів. Таємнича тварюка, що спустошує довколишні села, не милуючи ні старого, ні малого, дошкуляє всім і може дійти до палацу. І Генрі зважується облишити все, бере меч, сідає на коня і рушає в похід, щоб кинути виклик чудовиську. Це не просто геройство, а нагода здобути квітку пам’яті, завдяки якій Генрі зможе згадати минуле. Але шлях до мети непростий: дорогою підступна Таїнниця жадає розказати всім його потаємні думки, приятелі несподівано зраджують, а нетрі Осяйного лісу оживають… Хто ж виграє люту битву? Хто підставить Генрі плече, а хто встромить ніж у спину? Хто зловтішно реготатиме з нього, а хто приспіє на допомогу?

амулет

Страуд Дж. Амулет Самарканда (перша книга «Трилогії Бартімеуса») : роман / Джонатан Страуд ; пер. з англ. В. Панченка. – К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2019, вид. 4-те – 408 с.

Ця феєрично-захоплива історія відбувається в сучасному Лондоні. Але не в тому, про який ми знаємо, а в Лондоні, контрольованому чарівниками, де чимало всіляких демонів — джинів, бісів, афритів та інших мастаків магічного світу… Щоб здійснити свій задум, Натаніель — юний учень чарівника — таємно викликає стародавнього (якому п’ять тисяч років!) зухвалого джина Бартімеуса. Перед джином стоїть нелегке завдання — викрасти у Саймона Лавлейса, досвідченого і безмежно жорстокого мага, всемогутній Амулет Самарканда. І ось Бартімеуса з Натаніелем закручує моторошний вир найприголомшливіших пригод…
Цей світовий бестселер уже встиг знайти мільйони відданих шанувальників серед читачів усіх вікових категорій.

око

Страуд Дж. Око Голема (друга книга «Трилогії Бартімеуса») : роман / Джонатан Страуд ; пер. з англ. В. Панченка. – К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2019, вид. 2-ге – 528 с.

Ми знову в Лондоні, контрольованому чарівниками, яким служать джини, африти, фоліоти та інші химерні мешканці світу духів. У юного мага Натаніеля – тепер уже помічника міністра внутрішніх справ – новий клопіт. У місті почастішали таємничі атаки на магічні установи й заклади. Дедалі нахабніше поводиться підпільна організація «Спротив», що взяла собі за мету повалити владу чарівників. І найголовніше: у Лондоні з’явився ґолем – моторошне велетенське чудовисько, непід­датливе до будь-якої зброї й заклять, яке нищить на своєму шляху геть усе. На наших героїв – Ната­ніеля і його норовистого, але могутнього джина Бартімеуса чекають нові випробування і неймовірні пригоди…

сходии

Страуд Дж. Сходи, що кричать (перша книга серії «Агенція «Локвуд і Ко»») : роман / Джонатан Страуд ; пер. з англ. В. Панченка. – К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2019, вид. 2-ге – 320 с.

Привиди повертаються, щоб помститися живим! Після заходу сонця вулиці міст заполонили злі духи…

Ви боїтеся смертельного доторку привида? Коли кількість нападів духів щодня зростає, агенції психологічних розслідувань стають популярними як ніколи. Найменша, найкрихкіша — та водночас і найкраща з них — агенція “Локвуд і Ко”! Познайомтеся із завзятим і трохи дивакуватим Ентоні Лок­ву­дом, а також із його вірним помічником — книголюбом Джор­джем Кабінсом та їхньою новою колегою, відважною Люсі Карлайл! Разом вони застосовуватимуть свої незвичайні таланти для порятунку вашого — і, звичайно ж, свого — життя!

детектив

Стренковська-Заремба М. Детектив Кефірчик у пошуках скелета : повість. Книга 1 / Малгожата Стренковська-Заремба; пер. з пол. Я. Івченко. – Львів : Урбіно, 2018. – 224 с.; іл.

У книжці відомої польської дитячої письменниці на тебе чекає безліч загадок та багато сміху! Теодор Кефірчик мріє про кар’єру детектива, тому коли його звинувачують у крадіжці скелета з кабінету біології, він вирішує провести власне розслідування. Юному детективові допомагає завжди чемний Домінік. У хлопців є кілька версій, і це ускладнює пошуки. А ще їм перешкоджає допитлива Кароліна та двійко неслухів: Малий і Бартусь. Під час розслідування діти потрапляють у лабети банди злодіїв і…

труп

Стренковська-Заремба М. Детектив Кефірчик і перший труп : повість. Книга 2 / Малгожата Стренковська-Заремба; пер. з пол. Я. Івченко. – Львів : Урбіно, 2019. – 256 с.; іл.

 Після успішного розслідування справи зниклого скелета в житті юного детектива Теодора Кефірчика нарешті з’являється довгоочікуваний труп. Чому охорона не приїхала вчасно? Навіщо вигулювати поводок без собаки й чому це обов’язково робити, коли в тебе канікули? Що шукали зловмисники в будинку ворожки Кассандри та що поєднує її з азартним власником похоронного бюро? Відповіді на ці та інші запитання на шляху до розгадки героєві допомагає знайти вірний та вічно правильний Домінік, зарозуміла руда Кароліна, а під ногами постійно плутається пара «експресів» (тобто «експертів») – Малий та Бартусь. Буде класно і… страшно!

ракета

Стронг Дж. Ракета на чотирьох лапах. Книга 1 / Джеремі Стронг; пер. з англ. В. Морозов; іл. М. Паленка. – Львів «ВСЛ», 2005. – 192 с. ; іл.

У цій захоплюючій пригодницькій дитячій книзі піде мова про дивні події, що випали на долю її унікальних героїв – собачки Стрілки і її друзів Тіни і Тревора. Ця історія для дітей написана талановитим англійцем Джеремі Стронгом, видатним майстром сучасного гумору. У себе на батьківщині цей письменник здобув величезну популярність серед британської дітвори завдяки своїм надзвичайно гумористичним і невимушеним повістей про супершвидкісний собачці Стрілці, її одинадцятирічному господаря Тревора і його подружку Тіну. Ця книга обов’язково припаде до смаку і вам, юні читачі!

розшукується

Стронг Дж. Розшукується ракета на чотирьох лапах. Книга 2 / Джеремі Стронг; пер. з англ. В. Морозов; іл. М. Паленка. – Львів «ВСЛ», 2008. – 240 с. ; іл.

Чудова новина! Ракета на чотирьох лапах повертається!!! Повертається для того, щоб знову завдати купу клопотів своїм господарям, втрапити в халепу, накрасти купу їжі і… зникнути. Але не сумуйте. Вона обов’язково повернеться! І не сама…

нові

Стронг Дж. Нові пригоди. Ракети на чотирьох лапах. Книга 3 / Джеремі Стронг; пер. з англ. В. Морозов ; іл. М. Паленка. – Львів «ВСЛ», 2013. – 224 с. ; іл.

А правда ви вже скучили за невгамовною Ракетою на чотирьох лапах? Тож зустрічайте: ось вона, Стрілка, і ось троє її кумедних цуценяток, з якими нерозлучні друзі Тревор та Тіна збираються зустрічати найкраще у світі свято – Різдво. І ще вони мають намір допомогти відомому спортсменові бігати швидше та перемогти на Тваринячих іграх поганця Чарлі Смага і трьох його ельзаських вівчарок. Чи пощастить їм? Розгортайте книжку і читайте хутчіш.

хто проти

Сульберг Аудгільд А. Хто проти суперкрутих : повість. Кн. 1 / А. Аудгільд Сульберг; пер. з норв. Н. Іваничук. – Львів : ВСЛ, 2016. – 208 с.

Дванадцятилітня Анне Беа вважає себе потворою, та й у школі на неї поглядають співчутливо. А дехто, особливо трійко крутелиць із їхнього класу, взагалі відверто з неї глумляться. Тому дівчинка мало з ким спілкується, і якби не найкращий друг Нільс, її життя було б зовсім нестерпним. Але Анне Беа доведеться поглянути в очі своїм найбільшим страхам і дати відсіч суперкрутим.

супер

Сульберг Аудгільд А. Суперкруті догралися : повість. Кн. 2 / А. Аудгільд Сульберг; пер. з норв. Н. Іваничук. – Львів : ВСЛ, 2017. – 192 с.

Раніше Анне Беа, Нільсові та їхнім друзям із найнижчої у школі касти не давали спокою суперкруті. Та, схоже, крутелиці так уже допекли одна одній і всім навколо, що з ними перестали рахуватися. Тепер друзі можуть перевести подих і разом святкувати свою несподівану свободу. Але чи так уже й легко бути суперкрутими і популярними? Чи треба бути у вищій касті, щоб виступати у найкращому шкільному гурті? І чи зможуть нижча і вища касти знайти спільну мову? Все вирішиться під час найфантастичнішої гелловінської вечірки, на яку вас теж запрошено.

привиди

Сульберг Аудгільд А. Привиди проти суперкрутих : повість. Кн. 3 / А. Аудгільд Сульберг; пер. з норв. Н. Іваничук. – Львів : ВСЛ, 2017. – 200 с.

Анне Беа тепер не впізнати! Дівчинка значно посміливішала, відколи ми бачилися з нею востаннє: вона тепер співає у гурті і навіть наважується поїхати у шкільну поїздку в гори. У цій мандрівці і її друзі, і суперкруті з вищої касти спізнають нові пригоди і більше дізнаються одне про одного. Їм доведеться розгадувати таємницю привида, що видає моторошні звуки, а вночі блукає коридорами колишнього закинутого готелю. Ох, такі страхіття вам і не снилися! Тим часом Анне Беа несподівано для себе стане учасницею любовного трикутника, з якого теж непросто виплутатися.

 таємниця

Сульберг Аудгільд А. Таємниця суперкрутих : повість. Кн. 4 / А. Аудгільд Сульберг; пер. з норв. Н. Іваничук. – Львів : ВСЛ, 2018. – 184 с.

Здавалося б, життя Анне Беа складається якнайкраще: тепер у неї є коханий, з яким вона виступає у найкращому музичному гурті школи. Та виявляється, мати коханого – не така вже й проста справа. А тут ще й нова учениця Наталія, яка з’являється у їхньому класі, несподівано стає суперницею Анне Беа. Вам нізащо не здогадатися, кого тепер називатимуть Новим Суперстервом! Та й чи справді Наталія така мила й добра, як видається на перший погляд? Все з’ясується на загадковому безлюдному острові, куди сьомі класи вирушають у мандрівку, щоб відсвяткувати завершення молодшої школи. Це четверта, заключна книжка про суперкрутих, у якій спробуємо довідатися їхню таємницю.

зося

Тишка А. Зося з вулиці Котячої. Книга 1 / Агнєшка Тишка ; худ. А. Рачинська ; пер. з пол. Л. Жекової. – Х. : ВД «Школа», 2017. – 224 с. – (Серія «Зося з вулиці Котячої».)

Книги цієї серії розповідають про кумедні пригоди дівчинки Зосі та її чудернацької родини. Тут ви познайомитеся з тіткою Зосі — творчою Маліною, двома кузенами — боягузом Михасем і наївним Кшишем, їхнім навіженим собакою і багато з ким ще. Ви здивуєтесь із того, як Зося заклинає світ, і дізнаєтесь, що з цього виходить. А ще навчитеся всиновляти котів! Також на вас чекає багато несподіванок: конкурс на Павуче Обличчя Року, труп на сходах, танці з пралками і навіть зустріч із таким собі Безпанцировим!

йде

Тишка А. Зося з вулиці Котячої  йде по сліду. Книга 2 / Агнєшка Тишка ; худ. А. Рачинська ; пер. з пол. Л. Жекової. – Х. : ВД «Школа», 2017. – 256 с. – (Серія «Зося з вулиці Котячої».)

Настання осені було б набагато приємнішим, якби не новий шкільний рік, що саме о цій порі падає на людей, як грім з ясного неба. Ніби й відомо, що початок шкільного року неминучий, але все одно це завжди шок. Принаймні для Зосі, бо тепер її життя обмежується школою та будинком. Хоча це не зовсім так. Бо в цій книзі на читачів чекає зустріч із Похмурою Пампірою, приколи на даху та інші захопливі пригоди!

на канікулах

Тишка А. Зося з вулиці Котячої  на канікулах. Книги 3 / Агнєшка Тишка ; худ. А. Рачинська ; пер. з пол. Л. Жекової. – Х. : ВД «Школа», 2017. – 224 с. – (Серія «Зося з вулиці Котячої».)

Ура! Нарешті канікули! І Зося зі своєю шаленою сімейкою вирушає на відпочинок до моря, де на них чекають приборкування гусей та невелике детективне розслідування. А крім того, тітка Маліна, найкраща та найвигадливіша тітка у світі, везе їх на озера, де на безлюдному острові під камінням сховані шоколадки, а у світлі місяця танцюють… справжні бородаті русалки.

навесні

Тишка А. Зося з вулиці Котячої  навесні. Книги 5 / Агнєшка Тишка ; худ. А. Рачинська ; пер. з пол. Л. Жекової. – Х. : ВД «Школа», 2018. – 216 с. – (Серія «Зося з вулиці Котячої».)

Нескінченна зима набридає Зосі, і разом зі своєю шаленою сімейкою вона закликає весну, обирає переможницю конкурсу МІС БАГНАРИ, зустрічає полярного, морського та пустельного БЕТМЕНІВ і найдивніших тварин у світі, що їх запросили на день народження Мані, її молодшої сестри. Можете бути певні — на Котячій, 5 нема коли нудьгувати!

на відпочинку

Тишка А. Зося з вулиці Котячої  на відпочинку. Книги 6 / Агнєшка Тишка ; худ. А. Рачинська ; пер. з пол. Л. Жекової. – Х. : ВД «Школа», 2018. – 208 с. – (Серія «Зося з вулиці Котячої».)

Цього разу Зося залишає вулицю Котячу і вирушає назустріч пригодам у дитячий табір чи, точніше, у зелену школу! А пригод на неї чекає чимало — Зося купуватиме гумові чоботи для метелика, якого звуть АГМІРАЛ ПИПЕК, отримає у подарунок кролика, вивчатиме біорізноманіття на Мазурських озерах, де зустріне Нічного Койота і ПРИВИДА, скупається у ВЕЛИЧЕНЬКІЙ калюжі та врятує усіх завдяки своїй РЯТУВАЛЬНІЙ ТОРБІ!

 та великі зміни

Тишка А. Зося з вулиці Котячої  та великі зміни. Книги 7 / Агнєшка Тишка ; худ. А. Рачинська ; пер. з пол. Л. Жекової. – Х. : ВД «Школа», 2019. – 192 с. – (Серія «Зося з вулиці Котячої».)

Зося із Манею приголомшені, адже в них буде сестричка чи братик. Новина про немовля у всіх на слуху, хоча минуло вже кілька місяців. Все крутиться навколо ультразвукових досліджень, одяганок, ліжечок і візочків. Та й це ще не все!.. Сусіди за парканом розбудовують свій дім, що вже нагадує Колізей та затуляє білий світ, а новий директор запроваджує у школі тиранію. Але Зося має ТАЄМНИЙ ПЛАН, як з усім цим упоратись і влаштувати шкільне самоврядування!

cover_tomek_crv.indd

Шклярський А. Томек у країні кенгуру. Книга 1 / Альфред Шклярський ; пер. з польс. К. Оніщук. – Львів: Видавництво «Астролябія», 2010. – 344 с.

Цей твір Альфреда Шклярського (1912-1992) — відомого польського письменника з неабияким педагогічним талантом, володаря престижних літературних премій і читацьких сердець — започатковує легендарну пригодницьку серію з дев’яти книг, які об’єднує спільний герой, юний мандрівник і знавець географії Томек Вільмовський. У першій історії Томек зустрічається з батьком, котрого він давно не бачив, навчається стріляти, рятує життя батьковому другові та переживає небуденні пригоди під час небезпечної, а проте такої захопливої експедиції звіроловів у степах Австралії. А далі на справжніх поціновувачів книжкових мандрів чекатимуть не менш цікаві пригоди в Африці, Америці, Індії та на Далекому Сході.

чорному

Шклярський А. Томек на Чорному континенті. Книга 2 / Альфред Шклярський ; пер. з польс. А. Павлишин. – Львів: Видавництво «Астролябія», 2011. – 368 с.

Книга продовжує легендарну пригодницьку серію відомого польського письменника Альфреда Шклярського (1912–1992) про захопливі пригоди юного мандрівника Томека Вільмовського. У цій історії Томек бере участь у небезпечній експедиції звіроловів до Екваторіальної Африки. Тут він полює на левів, жираф, горил, носорогів та інших звірів, зміцнюючи здобутий ще в австралійській експедиції авторитет управного мисливця, перемагає в сутичці з підступним работорговцем, вистоює у справжньому бою з канібалами та набуває слави великого чаклуна. Його новими приятелями стають воїни-масаї, досвідчений провідник Гантер, а також вирятуваний із рабства чорношкірий юнак Самбо…

на стежці

Шклярський А. Томек на стежці війни. Книга 3 / Альфред Шклярський ; пер. з польс. А. Павлишин. – Львів: Видавництво «Астролябія», 2011. – 352 с.

У цій історії Томек, у супроводі боцмана Новіцького, вирушає до Північної Америки аби відвідати Саллі, яка у той час гостювала у Нью-Мексико, та завербувати для одного з європейських цирків групу індіанців. Та охочого до пригод хлопця втягує вир неспокійного життя на мексиканському прикордонні. Доля його зводить із індіанцем Червоним Орлом і з провідником групи повстанців Чорною Блискавкою. Він полює на орлів, бере участь у родео, але, перемігши на верхових перегонах, несподівано наживає впливового ворога — багатого мексиканського ранчеро, що, врешті, обертається справжньою війною, бо тепер він мусить рятувати викрадену Саллі. Та на допомогу приходять вірні друзі… А далі на Томека чекає небезпеча мандрівка Індією, Тибетом і Китаєм.

стрибок

Щерба Н. Стрибок над зорями : роман. Книга 1 / Наталія Щерба ; пер. з рос. Н. Косенко, Н. Сидорової. – Х. : ВД «Школа», 2018. – 416 с. – (Серія «Лунастри»).

Перша книга фентезі-циклу «Лунастри», яка відома читачам як авторка бестселерів «Часодії» та «Чароділ». Події відбуваються у невеликому містечку Яховськ, у якому зустрінуться дійові особи. Що ж такого фантастичного у цій книзі? Це можливості героїв, які не властиві звичайним людям та життя, у якому править місяць та зорі. Астри і Лунати — дволикі раси людей, які дотримуються законів ночі. Астри вклоняються зіркам, які допомагають високо стрибати, а лунати — місяцю, який дає їм силу літати. Але є ще й третій різновид рас, який зустрічається вкрай рідко і називається лунастри. Вони наділені особливими можливостями, бо вміють і літати, і стрибати. «Люди не полюбляють тих, хто вирізняється. Особливо, коли вирізняються здібностями лютих ворогів. Люди ненавидять кращих за краще». Вічне протистояння астрів та лунатів, боротьба за Розколи, фантастичні перетворення та гра у «фісташки» на Квадратах — послідовність сюжетів захоплює читача. Виникає багато запитань та відповіді ховаються на сторінках книги, і лише уважні зможуть їх відшукати.

чародільський

Щерба Н. Чародільський браслет : роман. Книга 1 / Наталія Щерба ; пер. з рос. Н. Косенко, Н. Сидорової. – Х. : ВД «Школа», 2016. – 400 с. – (Серія «Чароділ»).

Усі чародійні події розгортаються в серці таємничих карпатських гір. Головна героїня Тетяна Окрайчик отримує від прабаби-відьми загадковий спадок срібний браслет-ящірку. І зненацька дівчина опиняється у вирі боротьби могутніх магів за панування в Карпатах і повернення втраченого чарівного світу Чародолу. Як хранителька магічного Золотого Вінця, вона проходить крізь смертельні небезпеки, протистоїть підступним чаклунам і вперто шукає шлях до містичного Чародолу, аби розкрити його глибинні таємниці.

часовий ключ

Щерба Н. Часовий ключ : роман. Книга 1 / Наталія Щерба ; пер. з рос. Н. Косенко. – Х. : ВД «Школа», 2019. – 352 с. – (Серія «Часодії»).

Василина — звичайна дівчинка, яка мешкає з опікункою-бабусею, — несподівано дізнається, що її батько — впливовий маг Ефлари, світу, створеного особливою часовою магією. Потрапивши до країни часодіїв, фей та лютів, Василина опиняється в осередку небезпечної гри. Навіть друзі не можуть зрозуміти, хто ж вона така. Наївне дівча, яке нічого не знає про своє походження? Шпигунка, заслана батьком, аби здобути трон? Чи могутня часівниця, яка вміє керувати часом і може врятувати Землю та Ефлару від прийдешнього зіткнення?

часове серце

Щерба Н. Часове серце : роман. Книга 2 / Наталія Щерба ; пер. з рос. Н. Косенко. – Х. : ВД «Школа», 2019. – 384 с. – (Серія «Часодії»).

Володарі семи Часових Ключів опиняються на Землі, у світі Василини, і їхня мета — будь-якою ціною врятувати Осталу та Ефлару від зіткнення. Збільшити Часовий Розрив можна тільки за допомогою таємничого Пурпурового Квіту та єдиного бажання, загаданого ключниками. Проте ворожнеча між ключниками дедалі розгоряється. Великий Дух Астрагор — запеклий ворог часівників — зненацька погоджується допомогти їм, маючи власний інтерес. Адже тільки він знає, що Пурпуровий Квіт криє чимало таємниць, і одна з них — прокляття ЧорноКлюча, яким володіє Василина.

вежа

Щерба Н. Часова вежа : роман. Книга 3 / Наталія Щерба ; пер. з рос. Н. Косенко. – Х. : ВД «Школа», 2018. – 384 с. – (Серія «Часодії»).

Усі ключники мають знайти Часову вежу й повернути час у Розколотий замок. Василина ладна зробити все, аби довести своє вміння керувати Часом. Але на її шляху стають її одвічні вороги. І ось Василина знову опиняється сам на сам зі смертельною небезпекою. Чи може дівчинка протистояти Олені, впливовій подрузі свого батька? Чи вдасться їй викрасти часівну стрілу й повернути до життя фею Діану? Чи доведе вона всьому чародійному світу, наскільки сильна в її серці синя іскра? Адже дівчинка ще має вступити до часової школи, пройти карколомні випробування і знайти ключ до серця найближчого друга.

імм

Щерба Н. Часове імя : роман. Книга 4 / Наталія Щерба ; пер. з рос. Н. Косенко. – Х. : ВД «Школа», 2018. – 384 с. – (Серія «Часодії»).

У книзі «Часове ім`я» продовжується оповідь про неймовірні, захопливі та часто небезпечні пригоди в чародійному світі володарки ЧорноКлюча Василини. Ці пригоди змішуються з шаленими переживаннями в її серці: чи буде коли-небудь їх родина разом? Чи розв`яжуться нарешті непорозуміння з її найближчим другом? У кого ж таки вселиться страшний і підступний Дух Астрагор? Та крім того, на тендітну юну дівчинку чекає участь у перегонах на зорепташці, пошуки Чорної Кімнати, падіння в страшну розщелину Розколотого замку, таємне проникнення в чужий замок, жорстоке покарання. І нарешті головне – здобуття чародійної речі в Чорній Кімнаті.

часограма

Щерба Н. Часограма : роман. Книга 5 / Наталія Щерба ; пер. з рос. Н. Косенко. – Х. : ВД «Школа», 2019. – 416 с. – (Серія «Часодії»).

Часодійний світ хвилюється: Дух Астрагор, ворог ефларських часівників, повернувся в несподіваному образі та прагне помсти. Нортон Огнєв кинув йому виклик, і Василина хоче допомогти батькові. Разом із друзями вона намагається розгадати таємницю іржавого уламка, знайденого в Розколотому замку, вчиться нових чародійних хитрощів і відкриває для себе незвідані таємниці керування Часом. На ключників чекають небезпечні й захопливі пригоди, перші втрати, запеклива боротьба та зустріч зі справжнім злом. Василина має зробити важкий вибір, розгадати найважливішу таємницю в її житті. Чи впорається вона з неймовірною відповідальністю, яка зненацька впала на її юні плечі?

битва

Щерба Н. Часова битва : роман. Книга 6 / Наталія Щерба ; пер. з рос. Н. Косенко. – Х. : ВД «Школа», 2020. – 448 с. – (Серія «Часодії»).

У шостій частині «Часова битва» — останній книзі серії «Часодії» — Василина досліджує Зміулан, покинувши друзів та рідню, бореться зі власними страхами та намагається розвіяти всілякі сумніви. На засідання в РадоСвіті зібралися впливові часодії, феї та люти обговорювати подальші плани у боротьбі з великим Духом. Наближається мить оновлення Часу, і важливо, щоб його новому підхожому Володареві нічого не завадило. Водночас і ключники роздумують, як краще вчинити, бо лише у БронзоКлюча наразі є перевага у протистоянні Астрагорові. Потрапивши у Драголіс, Василина зустріла дивних мешканців цієї місцини й пройшла таємничий обряд, а згодом дізналася про нові грані сновидінь і побачила важливі моменти з минулого своєї родини. Але під час занять з тікером, дівчину не полишала єдина думка: як врятувати Феша? Давні вороги тимчасово примирилися, збирається Зодче Коло, як у давні часи, щоб складати нові плани. Тож чим завершиться шеститомна історія про улюблений світ Часодіїв?..

Leave a Reply


п'ять × 5 =